Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El espíritu de la ficción

El espíritu de la ciencia-ficción

Roberto Bolaño

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

1. L’escriptor més prolífic que hi ha
És Bolaño, sens dubte. Enguany es compleixen tretze anys de la seva mort, i en aquest temps se n’havien arribat a publicar fins a tres llibres pòstums, que l’autor havia deixat al rebost abans d’anar-se’n a l’altre barri. Quan Alfaguara va adquirir els drets de la seva obra, al mes de març, ja va anunciar que tenia en perspectiva treure’n dos inèdits més. Bé, aquí en va un.

2. Dels viatges galàctics a la víscera
Aquesta és una novel·la antiga. Bolaño la va escriure a Blanes l’any 1984, conjugant alguns dels elements que inundarien títols posteriors, els més aclamats. Hi olorareu el realvisceralisme de 'Los detectives salvajes', condensat a les dimensions d’una pastilla de caldo, i a més us hi explicaran la història d’una nau espacial que buscava un planeta habitable per als humans.

3. Un cop d’ull a la seva llibreta
Però, sobretot, aquest llibre té un peculiar interès genètic. Llegir-lo és com mirar-se '2666' amb els binocles al revés. Magnífica és l’escena inicial dels dos xavals que dormen a les golfes. Magnífiques són les cartes adreçades a grans autors de ciència-ficció. I magnífic és l’apèndix, on trobareu les pàgines escanejades de la llibreta personal de Bolaño, amb tots els seus apunts.

El espíritu de la ciencia-ficción
Roberto Bolaño
Editorial Alfaguara
224 pàgines. 18,90 €.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat