Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yamaha Festival Llum BCN
Foto: Bruno Bosch | Yamaha

El festival Llum BCN aquest 2024 torna... sobre rodes!

Teniu ganes de tornar a veure Barcelona irradiant llum per tots els cantons? El principal patrocinador del festival, Yamaha, ens desvela els detalls de la sorpresa que té preparada per al festival: una instal·lació lumínica amb motos feta per joves talents

Time Out en col·laboració amb Yamaha
Publicitat

Ja sabem que Barcelona sempre irradia llum, però la metàfora es materialitza més que mai durant el festival Llum BCN, que se celebra a principis de cada any. Enguany, la cita més lluminosa de la Ciutat Comtal tindrà lloc del 2 al 4 de febrer, un festival organitzat per l'Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, de referència europea en l’àmbit de les arts lumíniques i un esdeveniment cultural molt estimat per a tots els que l’habitem. 

Els carrers s’inundaran de fosforits també gràcies a la marca de motocicletes i aparells elèctrics Yamaha, que no només fa de principal patrocinador de l’esdeveniment per segon any consecutiu, també ha obert un espai perquè el jovent més creatiu de la ciutat pugui dissenyar tota una parada de llums dins del marc del festival amb models de motocicletes. Arrenquem explicant-vos tots els detalls d’aquesta col·laboració!

Escalfant motors
Yamaha I Llum BCN

Escalfant motors

Yamaha comença trepitjant fort els pedals abans que s’inauguri el Llum BCN, escalfant motors amb un workshop de joves talents creatius dut a terme amb les principals escoles de disseny de la ciutat, el Yamaha Light Meeting Point. 
El passat 24 d’octubre, 73 alumnes de 17 escoles de la ciutat van acudir a l'edifici MediaTIC del Poblenou per fer el taller de la marca, que donava l’oportunitat als estudiants de les principals escoles de disseny i arquitectura de la ciutat a aportar el seu gra de sorra amb tota una estructura lumínica. Les clàusules? Que lluïssin les llums d’alguns dels vehicles Yamaha.
El workshop comptava amb una primera part de formació relacionada amb les formes de construir estructures efímeres a l'espai públic. A posteriori, diferents grups presentaven els seus projectes, dels quals només un quedaria com a finalista. Tots havien d'incorporar una moto elèctrica de la marca al conjunt, a més d'una unitat d'un nou model de bicicleta elèctrica, la Yamaha Booster.
Els cinc integrants de l'equip de la UIC van ser els guanyadors de l'edició d'aquest any. Els resultats els podreu veure a l’espai Yamaha Light Meeting Point en l’edició del Llum BCN 2024, que estarà dissenyat per ells. Us mola l’art i la carretera? No us podeu perdre aquesta estació!

Llums en comú
Ajuntament de Barcelona

Llums en comú

Durant tres dies, el barri del Poblenou i l'entorn de la plaça de les Glòries esdevenen un gran museu a l’aire lliure en plena ebullició, a base d’obres de fotons que interactuen amb l'espai públic. A la darrera edició, més de 220.000 persones van gaudir de les instal·lacions lumíniques d'artistes de reconegut prestigi internacional, així com de les propostes de les principals escoles d'arquitectura i disseny de la ciutat i de les propostes d'artistes locals. 
Al Llum BCN hi convergeixen les intervencions de creadors i creadores de tots els àmbits de les arts visuals: de l’art contemporani al disseny o l’arquitectura, i de la tecnologia al disseny d’il·luminació. Una operació transversal molt similar a la que Yamaha duu a terme cada vegada que s’embarca en una nova creació per llançar a la carretera. I és que la marca ha decidit apostar fort pel festival i per la ciutat de Barcelona per tot allò que els uneix, llums, carreteres, ciutat; a més de compartir valors: disseny, avantguarda, creativitat, innovació…

Vehicles fets a mida per a les urbs
Ajuntament de Barcelona

Vehicles fets a mida per a les urbs

Una ultrasuau unitat motriu Yamaha, un robust quadre i uns gruixos pneumàtics… als amants de la carretera ja se us fa la boca aigua? A la instal·lació del Yamaha Light Meeting Point podreu contemplar de primera mà aquesta nova e-bike Booster, si us pica la curiositat durant el Llum BCN. Es tracta d’un dels nous models de vehicles elèctrics urbans pensats per circular per ciutats com Barcelona. Una creació de Yamaha fruit de la recerca en el disseny, la innovació i la sostenibilitat, a més de la scooter Neos d’última generació. Aquesta, un vehicle de característiques completament diferents, en canvi, incorpora una bateria d'ions de liti i un motor elèctric muntat en la galleda que proporciona una acceleració forta i controlable, però amb zero emissions i una conducció extremadament silenciosa, còmoda, àgil i fàcil. 
Esteu preparats per conduir per tota aquesta experiència plena de llum?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat