Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor de la Nit dels Museus

El top 5 de l'art barceloní i tota la resta

Publicitat
El 18 de maig se celebra la Nit dels Museus, que permet entrar de franc a uns 60 espais expositius de l'àrea metropolitana de Barcelona i gaudir a fons de la seva oferta. Potser cal triar. I aquesta és la nostra tria.
Fundació Antoni Tàpies
A més de visites guiades a les dues exposicions Contra Tàpies i Col·lecció #5, s’organitzen activitats per a nens de 6 a 12 anys (a partir de les 19.30 h). Aquí cal parar atenció a la mostra que recull l’univers simbòlic de Tàpies a partir no pas de la seva obra sinó la d’altres artistes del seu univers, anteriors, contemporanis o posteriors, com Joseph Beuys, Marcel Duchamp, André Breton, David Hockney, Bruce Nauman o Gerhard Richter.
Macba
Hi ha les exposicions d’Eulàlia Grau i Lawrence Weiner... però també Les Salonnieres amb una performance que ens farà gaudir de valent (21 h), visites guiades a les exposicions i l’espai Macbabooks, on es vendran publicacions del museu a 6 euros durant tot el dia! El Macba és el lloc ideal per als iconoclastes, per culpa de la mostra de Grau, per als que creuen que l’art no és només pintura, escultura i fotografia, per culpa de Weiner, i per als que els agrada anar a un lloc i participar, per culpa de Les Salonnieres.
Publicitat
Can Framis
Només per l’exposició dedicada a Antoni Clavé ja paga la pena fer el viatge a Poblenou (si no sou del barri), sobretot perquè ens permetrà redescobrir un dels grans artistes catalans del segle XX, molt més famós a França que aquí. I si mai us havíeu demanat de qui és l’escultura que hi ha al Parc de la Ciutadella, quan hi entres venint del passeig Lluís Companys, a l’esquerra, aquí trobareu una brillant resposta.
Aquest any se celebra el centenari del naixement de l’Institut del Teatre i això és un bon motiu per descobrir (poca gent el coneix), el Museu de les Arts Escèniques (MAE). A més, podreu gaudir de les visites guiades a l’espai de l’Institut del Teatre, exposicions commemoratives i actuacions dels estudiants, a més d’un taller de dansa lliure. Per a teatròfils que volen saber d’on venim, o qui va ser el primer a fer de Manelic.
Publicitat
Observatori Fabra
Entre les 19.30 i les 22 h, podreu mirar la Lluna des d’un lloc privilegiat i amb un aparell centenari, un telescopi de 1904. Si voleu començar per aquí, aneu-hi d’hora. I descobrireu que l’univers és, en ell mateix, una obra d’art. Per cert, la vista de Barcelona és acollonant.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat