Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor Nadal

El millor Nadal

L’oferta de menús de Nadal i Sant Esteve del Velódromo, cuinada per Jordi Vilà, és espectacular

Oriol Miralles
Per Time Out en col·laboració amb Moritz |
Advertising

Si li traiem la religió, Nadal seguirà sent Nadal. Però traieu-li la teca, i es convertirà en una cosa molt trista. L’experiència culinària és al moll de l’os de la festa més tel·lúrica de la civilització occidental. I una manera fantàstica de celebrar-la és amb el xef barceloní que millor entén les arrels de la nostra cuina. Senyores i senyors, Jordi Vilà, de l’Alkimia, director gastronòmic de Moritz, posa tota la carn a l’escudella en la confecció dels àpats nadalencs del Bar Velódromo.

Un lloc immillorable per celebrar les festes: aquest bar, obert el 1933, té la pàtina de dècades de cuina, fum i pedigrí barceloní. Vilà ha fixat l’esperit del Nadal del passat amb dos menús espectaculars, tan contundents com gurmets i arrapats a la tradició. El del dia de Nadal té el punt fort en un primer d’escudella i carn d’olla i un segon de pollastre rostit amb prunes i pinyons i amanida d’hivern per fer baixar.

Per Sant Esteve toquen canelons, esclar. Però uns canelons brutals! Fets amb un rostit de tres carns perfumades amb vi ranci de Batea, i gratinats amb formatges nobles. De segon, un rap amb suquet de tellerines sense sofregit, amb tot el suc de la cocció, que les fa lleugeres i aromàtiques. I que permet encarar, amb ganes, un coulant d’avellanes amb sorbet fresc de mandarines en la línia de Vilà: sabor màgic i contundent. “Si sant Esteve hagués tastat aquest menú, no l’haurien fet màrtir”, fa broma el xef. I té tota la raó: quan veus que aquests dos menús inclouen aperitius, cerveses, vi, aigua, cafè, neules i torrons, per 49 euros (!), perds les ganes de fer que et lapidin. 

Bar Velódromo. Muntaner, 213. M: Hospital Clínic.
T. 93 430 60 22. Menús de Nadal i Sant Esteve: 49 € (tot inclòs).

Advertising