Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor Nadal

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Oriol Miralles

El millor Nadal

L’oferta de menús de Nadal i Sant Esteve del Velódromo, cuinada per Jordi Vilà, és espectacular

Per Time Out en col·laboració amb Moritz
Advertising

Si li traiem la religió, Nadal seguirà sent Nadal. Però traieu-li la teca, i es convertirà en una cosa molt trista. L’experiència culinària és al moll de l’os de la festa més tel·lúrica de la civilització occidental. I una manera fantàstica de celebrar-la és amb el xef barceloní que millor entén les arrels de la nostra cuina. Senyores i senyors, Jordi Vilà, de l’Alkimia, director gastronòmic de Moritz, posa tota la carn a l’escudella en la confecció dels àpats nadalencs del Bar Velódromo.

Un lloc immillorable per celebrar les festes: aquest bar, obert el 1933, té la pàtina de dècades de cuina, fum i pedigrí barceloní. Vilà ha fixat l’esperit del Nadal del passat amb dos menús espectaculars, tan contundents com gurmets i arrapats a la tradició. El del dia de Nadal té el punt fort en un primer d’escudella i carn d’olla i un segon de pollastre rostit amb prunes i pinyons i amanida d’hivern per fer baixar.

Per Sant Esteve toquen canelons, esclar. Però uns canelons brutals! Fets amb un rostit de tres carns perfumades amb vi ranci de Batea, i gratinats amb formatges nobles. De segon, un rap amb suquet de tellerines sense sofregit, amb tot el suc de la cocció, que les fa lleugeres i aromàtiques. I que permet encarar, amb ganes, un coulant d’avellanes amb sorbet fresc de mandarines en la línia de Vilà: sabor màgic i contundent. “Si sant Esteve hagués tastat aquest menú, no l’haurien fet màrtir”, fa broma el xef. I té tota la raó: quan veus que aquests dos menús inclouen aperitius, cerveses, vi, aigua, cafè, neules i torrons, per 49 euros (!), perds les ganes de fer que et lapidin. 

Bar Velódromo. Muntaner, 213. M: Hospital Clínic.
T. 93 430 60 22. Menús de Nadal i Sant Esteve: 49 € (tot inclòs).

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising