Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. El restaurant Núria va obrir les portes el 6 de febrer de l'any 1926 inspirat en els millors locals de París de l'època.  Situat al capdamunt de la Rambla de Canaletes, a tocar de la mítica font, el Núria ha vist passar per davant seu gairebé un segle de la història de la ciutat. Per cert, sabíeu que els fundadors del Núria van ser molt avançats al seu temps? Van importar idees de París, com el primer tirador de cervesa de la ciutat o la instal·lació d'una petita sala de música dins el restaurant.

 2. Aquesta és una de les fotos més antigues que es conserven de la època, ja que data dels anys 20. Es tracta d'un quiosc ja desaparegut que estava davant del Núria i al costat d'un altre gran clàssic, la font de Canaletes.

 3. El Núria ha format part de la vida dels barcelonins. Per davant seu hi passen vianants, visitants, seguidors del Barça i fins i tot curses ciclistes, com il·lustra aquesta foto dels anys 30.

 4. El Núria s'ha reinventat moltes vegades. Als anys 60 i 70, a més de restaurant també era un colmado.

 5. Al Núria, durant els 60 i 70, s'hi podia comprar tota mena de coses. Els caçadors que no havien tingut sort sobre el terreny, anaven al Núria a comprar conills, faisans i altres animals de caça per no arribar a casa amb les mans buides. Intel·ligents, eh?

 6. Aquesta és una carta del Núria dels anys 60. Per les seves taules han passat milers de persones anònimes i personalitats com Antonio Machín, Antonio Molina, Mary Santpere, Sara Montiel, Pepe Rubianes... Bona cuina, bon gènere, espais agradables i música en directe: des de fa dècades el Núria és un referent per als barcelonins!

 7. El Núria ha viscut moments bons i dolents. D'entre els moments històrics, recordem les grans victòries del Barça, com mostra aquesta il·lustració de Nebrera. Moments més amargs van ser els ters tancaments (curts) del restaurant: al 2014 per unes reformes, durant la Guerra Civil (quan fins que no van obligar-los els milicians, els propietaris no van decidir tancar, i ni an sols aleshores, perquè no trobaven les claus...), i l'any 1985 arran d'un incendi. Ni la guerra ni el foc no van aconseguir mai que el tancament fos definitiu.

 8. MARIONA RIBO PALAUmarionaribo.com
  MARIONA RIBO PALAUmarionaribo.com

  Ara, el Núria fa 90 anys i ho celebra amb un munt d'activitats, entre el 4 i el 7 de febrer, que us expliquem a continuació. Acompanyeu-los i viureu d'aprop la història de la nostra ciutat: recordareu la Segons República, la Guerra Civil, les manifestacions pro democràcia, l'atracament al Banc Central... Celebrem, doncs, la història d'un clàssic de Barcelona!

El Núria celebra els 90 anys amb un munt d'activitats

Festa de la cervesa, rutes històriques, concurs de fotos... descobreix totes les activitats que han preparat per als barcelonins! Time Out en col·laboració amb el Restaurant Núria.

Publicitat

Totes les activitats dels 90 anys del Núria

Festa de la cervesa
El dia 4 de febrer a les 19h serà el moment de fer aquesta gran celebració per commemorar el primer tirador de Barcelona, que es va instal·lar al Núria l'any 1936: tot un avançament tecnològic de l'època! Músics de gitanos de Gràcia posaran el toc de rumba per animar la festa!

La Ruta del Núria
El Núria ha estat testimoni i protagonista dels esdeveniments més importants de la història de Barcelona: la Segons República, la Guerra Civil, les manifestacions pro democràcia, l'atracament al Banc Central, l'incendi del Liceu... És per això que s'ha organitzat una ruta cultural per recordar els fets. L'activitat és gratuïta i se celebrarà el divendres 5 i el dissabte 6 amb passis a les 12 i les 18h. Heu d'apuntar-vos en aquest formulari i hi podreu anar gratis.

Sopar amb història i microteatre
Una dona misteriosa arriba al Núria. Una viatgera que recorda la seva infància i que ens transporta al passat. Una dona que busca el seu destí... Així arrenca la petita peça teatral que s'ha creat per als 90 anys de la Núria. Apunteu-vos al sopar amenitzat per aquesta peça de microteatre tot recordant la història del restaurant. Podreu participar-ho de dijous 4 a dissabte 6 de febrer en torns de 20.30 a 22.00. Podreu reservar plaça al 93 302 38 47.

Recuperem els clàssics
Per celebrar aquests 90 anys, el Núria recupera tres receptes clàssiques, procedents de les antigues cartes. Aquests plats en format tapa són civet de porc senglar, perdiu a la vinagreta i garrí tostón. Tasteu-los!

Una canya per cada tapa
Ah, i de dijous a dissabte 6 de febrer tant a l'hora del vermut o al sortir de la feina, us convidaran a un xato de cervesa per cada tapa que demaneu! Podreu gaudir d'aquesta oferta de 13 a 14h i de 19 a 20.30h!

Convida la teva Núria
Tots tenim amigues, cosines, mares, tietes, xicotes, saludades o conegudes que es diuen Núria. Convida-les al Núria! El restaurant convidarà totes les Núries a un còctel o un refresc!

Recuperem l'ofici de l'enllustarador de sabates
La Rambla de Canaletes havia estat un punt habitual per enllustrar-se les sabates. Al voltant del bonic quiosc ja desaparegut i de la font, una munió d’enllustradors posaven les sabates a punt de grans i petits. L’ofici s’ha anat perdent i fa anys que Canaletes s’ha quedat enllustrador. Ara, el Núria, encara que sigui per pocs dies, vol recuperar aquest antic ofici i oferirà el servei d’enllustrador a la seva clientela. Podreu participar en aquesta activitat de forma gratuïta, de dijous 4 a dissabte 6, de 10 a 12h.

Concurs de fotos
Durant tota la setmana, a partir de dilluns 1 de febrer, tots els visitants del Núria podran fer-se una fotografia al photocall de l’establiment. Serà una reproducció de la mítica imatge del Núria amb un cotxe clàssic estacionat a la porta. La fotografia que obtingui més m’agrada a twitter o instagram, acompanyada del hastag #RestaurantNúria serà la guanyadora d’un premi que consisteix en una nit d’hotel amb esmorzar per a 2 persones al Santuari de Núria.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat