Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El teatro de la memoria

El teatro de la memoria

Simon Critchley

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

1. Missió impossible
Hem de dir, abans de res, que aquest llibre no té res a veure amb 'El teatre de la memòria' de Leonardo Sciascia, sobre el cas del desmemoriat de Collegno. El que tenim entre mans és la història d’un moribund, víctima d’una obsessió que ve dels temps del poeta Simònides: vol construir una catedral del drama on s’acumuli tot el coneixement de la humanitat.

2. Filòsofs que rondinen
És una 'nouvelle' que es consumeix en tres trajectes d’autobús, i comença amb un enigma que enganxa. Som en un despatx de la universitat de Nova York, a l’escriptori d’un professor de filosofia que rep un munt de caixes de cartró, cadascuna senyalada amb un dels signes del Zodíac. Pertanyien a un antic mestre, ja mort, que va consagrar la seva vida al mateix impossible.

3. Les portes del més enllà
De Simon Critchley, els d’Alpha Decay van publicar un assaig exquisit, 'Apuntes sobre el suicidio'. Aquest cop, l’autor es fixa en una tradició que ve de l’Antiguitat, passa per la infinitat de mons de Giordano Bruno i arriba fins a les pintures de la cúpula del Globe Theatre de Shakespeare: com crear una arquitectura que faci de porta del saber etern. Didàctic, però molt intens.

El teatro de la memòria
Simon Critchley
Ed. Alpha Decay
96 pàgines. 14,90 €.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat