Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
©Irene Fernández

El Tricentenari en 10 propostes

Teatre, exposicions i ponències per conèixer la ciutat del 1714

Publicitat
Com era la Barcelona de 1700? Què va passar l'11 de setembre de 1714? Quin ha de ser el futur de la ciutat i del país? Arrenca el Tricentenari, la commemoració dels 300 anys del setge de Barcelona que s'allargarà fins al setembre de l'any que ve, i aquest és un petit tast de les moltes propostes culturals i de divulgació que tindran lloc fins al novembre.
La Barcelona del Tricentenari als teus peus
©Institut Cartogràfic de Catalunya

La Barcelona del Tricentenari als teus peus

El barri de Vilanova del Mar, l'antiga Ciutadella, el passeig de l'Esplanada. Al Passeig Lluís Companys podreu reviure i caminar per sobre del traçat de la ciutat de 1700, a partir d'un mapa escala 1:130 construït a l'aire lliure. També s'hi marcaran els punts d'interès del Tricentenari i els llocs on van succeir alguns dels episodis del setge de 1714.

Barcelona Novel·la Històrica

Barcelona Novel·la Històrica

Barcelona ha consolidat una setmana dedicada a la literatura negra i ara també estrena la trobada de novel·la històrica, un gènere que cada vegada compta amb més adeptes. La data emblemàtica per aquesta primera edició no podia ser altra que el 1714 i la Guerra de Successió, una temàtica que marcarà activitats com el club de lectura i la trobada amb els autors Albert Sánchez Piñol i Alfred Bosch, entre d'altres.

Publicitat
Casanova en directe
©La Perla 29

Casanova en directe

Roda de premsa de Rafael Casanova, Conseller en Cap, que compareix per explicar com lluita la ciutat assetjada i com s'imagina la ciutat de l'endemà de la batalla, si Barcelona passa a mans dels Borbons. En aquest espectacle itinerant de La Perla 29, dirigit per Oriol Broggi, hi ha torn de paraula, perquè Casanova no és dels polítics que esquiva preguntes!

1714 Open Extra

1714 Open Extra

Mirar amunt, als edificis, i avall, a la trama urbana, per comprovar com ha canviat la ciutat des del 1700. El festival 48 H Open House organitza diferentes itineraris per descobrir els canvis que va suposar a la morfologia de la ciutat actual els fets de 1714. Deixeu-vos perdre per la Ribera, la Ciutadella i la Barceloneta per conèixer la ciutat.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat