Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El viaje secreto de Elidan a través del Mar de Leche

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El viaje secreto de Elidan Marau

El viaje secreto de Elidan a través del Mar de Leche

Victor Nubla

Per Martí Sales
Advertising

5 de 5 estrelles
Víctor Nubla
Incorpore
76 pàg. 12 €

A 'El viaje secreto de Elidan Marau a través del Mar de Leche' el viatge i l’aventura estan tan entrelligats com l’escriptura i el pensament: no poden existir l’un sense l’altre. En la peripècia (narrada) l’autor fa partícips els lectors d’aquest recorregut (procés), físic o mental. La trama és senzilla però plena de sorpreses: Elidan Marau, el protagonista, salpa a bord del Hammerhead i passa una sèrie d’aventures que inclouen una albaïna amb sirenes, una maleta màgica regal del vent del Nord, un llibre miraculós amb sis finals diferents, batalles de pirates, traïcions, una illa prohibida, ruscos d’abelles que parlen, una taverna que es diu El Marino Soliviantado y su Perro Dick, rituals de pas, toros voladors, excursions al fons del mar, l’ouroboros mític o el retrat més bonic que s’ha fet mai d’una palmera.

Més enllà –o potser més ençà– dels símbols i tot allò que opera com a fita en aquest viatge, Víctor Nubla trena una mena de text-conjur, una història que es desplega i es replega, amb el mateix moviment llunàtic de les marees: cobrir i descobrir, amagar i desvelar. És un llibre clarament màgic, que ve a dir que si et prens l’aventura seriosament, l’encanteri et transformarà. Escriu Nubla: “También tenemos esa clase de libros, / ya sabes, que no explican las cosas / sino lo que mueve las cosas. / Esa literatura peligrosa / que usan los entrenadores de aves”.
'El viaje secreto de Elidan Marau a través del Mar de Leche' s’ha de llegir més d’un cop perquè té moltes capes de significat i diferents escriptures –la narració principal està travessada per fragments del llibre que llegeix el capità del Hammerhead, Lismond, una mena de compendi filosòfic d’alta densitat–. També hi ha íncipits que iŀluminen l’aventura des d’altres perspectives, fan de pista, parany, truc o clau. Aquest llibre és, a la vegada, l’enumeració dels prolegòmens del bateig d’un déu gos i un potentíssim sortilegi de transfiguració. No és gens estrany que l’autor hagi trigat 21 anys a escriure’l: es tracta d’una operació literària i alquímica d’una intensitat extraordinària i fulgurant.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising