Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els grups locals del Primavera Sound 2016 recomanen altres concerts
Primavera Sound 2015
©Xarlene

Els grups locals del Primavera Sound 2016 recomanen altres concerts

Els 6 grups amb base a Barcelona que actuen al festival ens expliquen la seva tria d'artistes de l'edició

Per Time Out Barcelona Editors
Advertising

Musicalment provenen d'estils i tendències molt diverses, els uneix el fet de figurar al cartell del Primavera Sound 2016. Però a banda d'artistes també són melòmans, i quan els seus respectius concerts finalitzin baixaran de l'escenari per gaudir d'altres actuacions d'artistes que admiren. Hem demanat als grups locals que ens destriïn entre l'enorme oferta del festival i, heus aquí, la selecció de cites imprescindibles resultant.

Alberto Montero
© Patricia Gazquez

Alberto Montero

El cantautor valencià establert a Barcelona anirà de cap a Radiohead. Els va veure a Benicàssim en l'època de Kid A-Amnesiac i va viure «una experiència inoblidable» que espera repetir aquest PS. «Els ritmes sincopats i la veu beatleiana de Kevin Parker» l'han seduït així que no es perdrà Tame Impala, ni tampoc la interpretació de Brian Wilson de 'Pet sounds', «un dels discos de la meva vida» confessa el músic que també buscarà temps per escoltar la cantautora turca Selda Bağcan i la nord-americana Julia Holter, de qui sent curiositat per saber com portarà al directe «un disc tan ple d'arranjaments de cordes».

DJ 02. 17.30 h Adidas Originals

Joana Serrat
© Elba Fernandez

Joana Serrat

L'autora de 'Cross the verge'; potser es trobarà Montero al concert de Julia Holter, de qui li agrada «la textura atmosfèrica de les seves cançons, aquesta empremta malenconiosa que sembla desprendre-se'n i el so 'retro'; no massa evident». Tot i que amb una mica de dubtes sobre com sonaran, Serrat sentirà Lush, sobretot per discos com 'Split'; i 'Lovelife'; i perquè no els va poder veure en el seu moment, com també s'estrenarà al directe de Wild Nothing, grup que va posar la banda sonora al seu convuls final d'estiu del 2010 amb 'Gemini'. Un altre dels seus concerts imperdibles de la cantautora de Vic és el de PJ Harvey –«al costat de Neil Youn i Bob Dylan, una de les artistes que més en van impressionar quan vaig començar a escriure»– i Richard Hawley, el qual defineix com un «must».

DS 04. 17 h Ray-Ban

Advertising
El Último Vecino

El Último Vecino

Gerard Alegre, líder del quartet barceloní, repetirà amb Beach House: «Els vaig veure fa dos anys al PS sense haver-los vist ni escoltat abans i les cançons em van entrar fins a dins del tot» Durant una època els sentien molt a casa i li feien plorar: «Em sembla una música molt trista. Aquest any tinc ganes de veure'ls i acabar amb la cara xopa». També volia veure PXXR GVNG –«el disc 'Los pobres' em sembla una obra mestra. Tinc ganes de sentir aquest àcid lent i buit molt fort. A banda, em fa la sensació que és el punk actual; vull mirar-lo de molt a prop i de cara», però no els podran veure perquè actuen fora del Fòrum aquell mateix dia i arribaran al voltant de la 1: «Merde».

DC 1. 18 h. Primavera (concert gratuït)

DJ 2. 21 h. Ray-Ban Unplugged

Doble Pletina
© Cati Bestar

Doble Pletina

A més dels concerts de Brian Wilson i Lush, el quintet barceloní es plantaran als directes de Cass McCombs –«un dels millors cantautors americans dels últims vint anys, i en directe sempre és captivador», Moderat –«l’espectacle visual de Moderat és una meravella, i a certes hores de la nit la seva música hi escau perfectament»– i John Carpenter, de qui diuen: «Ens agrada com a director, ens agraden les seves bandes sonores, ens agrada el seu disc i tenim molta curiositat per veure’l en directe».

DC 01. 17 h Primavera (Gratuït)

Advertising
Inspira

Inspira

A Jordi Lanuza, cantant i compositor d'Inspira, li espera un Primavera Sound d'allò més mogut. Alguns dels artistes que vol veure són Tame Impala, Radiohead, Beach House, Brian Wilson, PJ Harvey i Moderat, a més d'Air, de qui se'n declara fan des de fa molts anys, Deerhunter, The Last Shadow Puppets –«serà el primer cop que els vegi i tinc moltes ganes de veure com defensaran el seu nou disc a l'escenari»–, Sigur Ros i els catalans Nothing Places, format per Emilio Saix, Ricky Falkner, Martí Perarnau de Mucho i Xavi Molero, qui també està al càrrec de la bateria d'Inspira.

DV 03. 17 h Ray-Ban

Aliment
© Pablo D Pastors

Aliment

Als Aliment no els trobareu als escenaris multitudinaris. Busqueu-los a Sheer Mag (“un dels grups del moment”), Fasenuova (“el directe sempre és sorprenent i l’últim disc és una burrada”), Protomartyr, John Carpenter, Parquet Courts, Drive Like Jehu i Helena Hauff (“indispensable de l’electrònica pistera actual”).

DV 03. 17.30 h Pitchfork
DV 03. 21 h Ray-Ban Unplugged

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising