Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors escape rooms virtuals per posar-vos a prova a casa
Juego de ordenador
Foto: Shutterstock Juego de ordenador

Els millors escape rooms virtuals per posar-vos a prova a casa

No haureu d'obrir portes per sortir d'aquests escape rooms sinó que haureu de resoldre enigmes, preguntes i misteris

Per Erica Aspas
Advertising

Aquests escape rooms no són com els habituals, no són als quals estem acostumats que estan plens de cadenats i portes amagades que cal obrir per sortir escopetejats i aconseguir el repte, amb temàtiques variades, de terror i fins i tot infantils. Aquests jocs han evolucionat i han passat al format digital, tot i que la finalitat és la mateixa: resoldre enigmes, misteris i endevinalles amb un objectiu. I tot sense moure's de casa, només necessiteu un mòbil o un ordinador, connexió a internet i molt enginy. Hi juguem?

NO T'HO PERDIS: les millors apps per jugar online amb amics i familiars 

Escape room virtual Gazpacho
Foto: Bizarre

¡Gazpacho!

Bizarre Escape Room, una de les sales de referència de Barcelona, també ha creat el seu escape room virtual. Després de gairebé un mes de feines de desenvolupament, ja podeu jugar a ¡Gazpacho! un joc que combina misteri i humor i que per resoldre'l necessitareu accedir a webs, a perfils de xarxes socials, fer trucades o investigar localitzacions a Google Maps. Costa 4 euros, té una durada de dues hores i podeu jugar sols o amb amics. El vostre objectiu serà ajudar la Fiona, una caixera de supermercat, a investigar una sèrie de successos sospitosos relacionats amb els hàbits de compra dels seus clients. A més, des de Bizarre també ofereixen descomptes per jugar a 'Toys' i 'Circus', les seves dues sales físiques.

Escape room virtual Robados
Foto: Escape Hunt

Robados

Escape Hunt estan darrere d'alguns dels escape rooms més reeixits de la ciutat, com 'La vampira de Barcelona'. Ara es llancen a crear el seu primer escape room per jugar a casa. Es diu Robados i en ell cinc experimentats lladres han robat 5 tresors de valor incalculable i que, lògicament, s'han escapat de la policia. Aquí és on entreu vosaltres. Heu de ser capaços de dir quin lladre ha robat cada objecte resolent cada prova i fer-ho abans que tornin a actuar. L'escape room està recomanat per a persones a partir de 8 anys, en equips de 2 a 4 persones, costa 14,99 euros i, això sí, necessitareu imprimir el pack d'evidències.

Advertising
Horror Virtual Party
Foto: Horror Box

Horror Virtual Party

Això no és en si un escape room virtual i els seus creadors, Horror Box, volen que quedi molt clar. Tal com el seu nom indica, és una festa virtual, una experiència interactiva que podeu gaudir en privat amb els vostres amics o amb gent que no coneixes. Un actor us acompanyarà i anirà guiant el joc durant una hora, proposant reptes i proves que heu de superar. La proposta està sent un èxit i han prorrogat tres vegades i "estem creant noves experiències en aquesta línia", ens explica David Moreno, director d'Horror Box. Així que si voleu participar d'aquesta festa, correu!

Escape room virtual La melodía maldita
Foto: Insomnia

La melodía maldita

Insomnia, un dels creadors d'Horrorland juntament amb Horror Box, també tenen el seu escape room terrorífic per experimentar a casa i és gratis. La novetat es diu 'La melodía maldita' i la llegenda diu que qui l'escolta mor en 24 hores. Si esteu disposats a córrer el risc, premeu al play.

Advertising
Escape room virtual Pentargo Quarantine
Foto: Audivio Studios

Pentargo Quarantine

Si us agraden les sèries i pel·lícules d'intriga, aquest escape room virtual i multiplataforma us encantarà. Podeu jugar en solitari o en un grup de fins a cinc persones. L'objectiu del joc és ajudar a Ana Colomes, una policia que no sap res del seu germà Jonàs Colomes, famós epidemiòleg que va desaparèixer el 14 de març, justament quan va començar l'estat d'alarma. La història ens portarà a l'origen del coronavirus lligat a una història real que va succeir al Pirineu de Lleida. Només costa 2,5 euros per jugador -un euro es destina a ajuda sanitària- i podeu jugar des del mòbil o des de l'ordinador amb un navegador que no sigui Chrome. Per ajudar l'Anna, l'única que pot sortir a l'exterior, haureu de consultar les xarxes socials, fòrums, webs, el que sigui per resoldre les endevinalles que us anireu trobant. Llestos?

Escape room virtual Apocalipsis higiénico
Foto: Apocalipsis higiénico

Apocalipsis higiénico

The Paradox Room -sala de Santiago de Compostel·la- i Exit Room Escape, de Fuerteventura, han creat Apocalipsis higiénico, un escape room virtual que ens porta fins a l'any 2043, en una societat on, després d'una crisi mundial el 2020, el paper higiènic és la nova moneda i només està a l'abast de les persones més poderoses. Us heu assabentat que ha mort el príncep africà Jones Dimka i ha deixat als seus hereus una gran fortuna que consta d'un palet de paper higiènic i heu decidit fer-vos passar per un dels seus descendents. Ho aconseguireu?

Es pot jugar en solitari o en grup (màxim 6 persones) i recomanen fer-ho des d'un ordinador amb connexió a Internet, ja que des del mòbil no podreu visualitzar tot el contingut, i també tenir a mà alguna cosa on apuntar el que aneu trobant.

Advertising
Escape room virtual Ruta mortal
Foto: BETeam Project

Ruta mortal

BETeam Project, empresa especialitzada en experiències d'escape personalitzades, ha estrenat 'Ruta mortal', el seu primer escape room virtual i, segons diuen, en vindran més. El joc té certa relació amb la situació mundial actual i és gratis. Només us cal un ordinador amb connexió a internet i paper i boli per anar apuntant. Podeu jugar en solitari o amb amics, però aneu consensuant cada pas que doneu, és important!

Escape room virtual Hora 26
Foto: Simulacre Vuit

Hora 26

L'empresa barcelonina Simulacre Vuit està darrere d'Hora 26, un joc d'escapament en viu gratuït que haureu de resoldre amb un ordinador amb connexió a internet, un programa per descomprimir arxius (WinZIP, Unrar ...) i paper i boli. No és un examen, així que podeu utilitzar Google i mapes si us cal per ajudar el professor Altarribia, el protagonista de tot això, a posar en marxa la seva màquina del temps i tornar a la seva època. El joc comença amb un vídeo a YouTube i diversos documents que haureu de descarregar-vos. El temps tampoc corre en contra vostra.

Advertising
Escape room La cura del virus
Foto: La cura dle virus

Cazadores de escapes

La parella que forma @cazadoresdeescapes, uns apassionats dels escape rooms, han creat els seus propis jocs. El primer va ser Escape: La cura de virus, on dos investigadors, un espanyol i un xinès, busquen la vacuna contra el coronavirus. Vosaltres heu d'escollir un dels dos, així que podeu jugar dues persones o dos equips repartits en aquests personatges. També han tret la segona part 'La cura de virus 2' -es pot escollir el nivell de dificultat i aquí sí que el temps juga en contra vostra- i 'Justícia criminal. Cas 1', el que fa pensar que hi haurà més casos i en el qual haureu de resoldre un estrany assassinat.

Escape room El viaje del Astronauta
Foto: Lock Clock

Escape room a casa per a nens

L'empresa Lock Clock té un nou projecte, el web Escape room a casa, amb jocs pensats per a nens i nenes d'entre 6 a 12 anys. Es tracta d'una aventura de pistes i trencaclosques descarregables amb elements d'escape room perquè els pares muntin el seu propi joc a casa. Els pares poden escollir entre dos jocs: El viatge de l'astronauta (7,99 euros) i El regne del coneixement (10,99 euros), cal descarregar-se les instruccions, imprimir el material i a jugar!

Advertising
Escape room virtual Juego Estelar
Foto: Escape Room Estelar

Escape Room Estelar

Aquest és una escape room multiconferència, pensat per jugar en un grup de fins a 6 persones amb diverses opcions de joc, totes de pagament, i també amb jocs júnior. La més fàcil és 'Perduts en l'espai', costa només un euro i s'ha de resoldre en un màxim de 50 minuts. 'Descompressió imminent' és el joc que li segueix en dificultat -mitja/alta- i costa 5,99 euros i, per guanyar, heu d'acabar-lo en 70 minuts; i per 4,99 euros teniu 'Pluja de meteorits' (de dificultat mitjana/alta) i 'Reunió de la flota' (de dificultat mitjana/baixa). També tenen un joc teatralitzat amb un actor que conduirà la partida per videoconferència. Una opció 'top' que té un preu a l'altura, 64,99 euros. Aneu mirant el web perquè van creant nous jocs i millorant els ja existents.

Escape room virtual Missió: tancar programa virus
Foto: Pati Llimona

Missió: tancar programa virus

El servei d'adolescents del Pati Llimona també s'ha animat a crear el seu propi escape room en línia i també està dedicat a erradicar una epidèmia global. Algú vol tancar internet en ple confinament, el que significa que no només l'oci es veuria afectat, també un munt de serveis essencials i de seguretat. Imagineu quina és la vostra missió? La descàrrega d'aquest joc és gratuïta i poden jugar d'una a quatre persones, només necessiteu un ordinador amb connexió a internet, un descompressor de documents i paper i boli. Si voleu jugar heu d'enviar-li un email a la Laia, la primera prova és descobrir l'adreça. Comencem?

Advertising
Escape room vistual Fox in a box
Fox in a box

El asesino del zodiaco

Un dels escape rooms més famosos de Madrid, Fox in a Box, es passa també al món virtual amb una versió d'una de les seves aventures més inquietants, en la qual Zodiac, el famós assassí del zodíac, vol jugar a un joc amb vosaltres... En aquesta edició online també haureu de fer servir el vostre enginy per resoldre les pistes que us vagin apareixent per poder sobreviure. A més, els dos euros que costa la inscripció van destinats a l'associació NUPA, la qual ofereix ajudes d'emergència, materials de seguretat i suport psicològic per a les famílies amb fallada intestinal, nutrició parenteral i trasplantament múltiple dependents de l'Hospital La Paz de Madrid.

Aventuras digitales escape room paranormal
© Paranormal Adventures

Mapa de un sueño: Los documentos de Miguel Paredes

"Un important agent del famós grup d'investigació de l'ocult, Miguel Parets, s'ha tornat boig investigant un cas molt important, un cas d'un lloc que no apareix en els mapes. Ha desaparegut i creiem que s'ha dirigit a aquell lloc. Anem a seguir-lo, però prèviament necessitarem intentar recuperar tota la informació de la seva recerca perquè ens ajudi. No obstant això, ell mateix l'ha amagat, necessitem que ho recuperis". Així comença l'aventura digital de Paranormal Adventures, un escape room virtual al qual podeu jugar en grup, recomanat per a majors de 13 anys i té una durada d'entre 5 i 7 hores (no cal que siguin seguides).

Advertising
Escape room virtual Regreso a Howards
Foto: Escape Web

Univers Harry Potter

Hi ha res que fascini més els joves (i alguns adults també, confesseu-ho) que poder formar part per una estona del món de Harry Potter? A l'escape room virtual 'Retorn a Hogwarts' us podeu posar en la pell del jove mag i els seus amics i resoldre uns misteriosos robatoris d'objectes màgics que s'han produït al castell. El joc té una dificultat mitjana i és gratis. A l'Escape Web teniu un catàleg amb altres jocs en línia, segons els vostres gustos.

Un altre relacionat amb el món de Harry Potter és Hogwarts Digital Escape Room, en anglès i creat per un bibliotecari d'Estats Units a partir d'un formulari de preguntes de Google. Heu de posar-vos en la pell d'un estudiant de Hogwarts de primer any. Ideal per jugar en família.

Altres jocs virtuals

Del Born al Raval Indoor
Foto: Artemis Gymkhanas

Del Born al Raval ‘indoor’

Artemis Gymkhanas munten gimcanes per la ciutat on, a partir de la història d'un barri, en creen una altra gamificada. Aquesta experiència ara la podeu viure a casa i us conviden a conèixer el Born i el Raval de manera diferent. Necessiteu un mòbil o un ordinador i paper i boli. Podeu jugar dues persones o dos grups –si hi ha nens, han de ser majors de 12 anys. Demostreu tot el que sabeu de Ciutat Vella i compartiu-ho a les xarxes socials etiquetant a Artemis i podreu guanyar una de les seves gimcanes pels carrers de Barcelona.

Enigmes barcelonins per a detectius júnior
Foto: Artemis Gymkhanas

Enigmes Barcelonins per a Detectius Júnior

Els mateixos Artemis Gymkhanas han creat aquest joc per a públic infantil que inclou un munt de reptes per gaudir de la nostra ciutat sense necessitat de trepitjar-la. No cal imprimir res, podeu jugar des del mòbil, l'ordinador o la tablet i té diferents nivells perquè hi puguin jugar nens i nenes de totes les edats. I si us quedeu estancats en algun punt, inclou les solucions, però està prohibit fer trampes!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising