Els millors maridatges de cervesa i tapes del Time Out Fest 2025

El cap de setmana del 24 i 25 de maig, l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm acollirà la cinquena edició del nostre festival gastronòmic. Les tapes seran espectaculars i us proposem quina és la cervesa ideal per maridar-les. Us hi esperem!
  1. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
  2. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
  3. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
Time Out en col·laboració amb Damm
Publicitat

Pocs plaers hi ha com encertar quina beguda fa parella amb quin plat. La fusió dels dos deixa un regust harmònic a la boca que ens omple de felicitat. Perquè gaudiu encara més del Time Out Fest d'enguany, us proposem combinacions ideals de diferents cerveses d'Estrella Damm que fan 'match' amb algunes de les delicioses tapes que podreu tastar al festival.

Hi trobareu la clàssica Estrella Damm; la Inedit, amb un sabor únic; la Free Damm sense alcohol i amb més sabor; la Complot IPA, que us transportarà a un entorn tropical; la Daura, 'gluten free'; la Damm Lemon amb tocs cítrics i la Voll Damm.

Si no sabeu per on començar amb tantes receptes i cerveses, aquí teniu algunes parelles que us faran gaudir de tot un univers de sabors!

1. Estrella Damm: Un clàssic

Aquesta és la recepta original del 1876 que encara s’utilitza per elaborar la cervesa lager per excel·lència i porta aigua, malta d’ordi, arròs i llúpol. Els ingredients mediterranis provenen d’agricultors locals, una de les claus del seu èxit. El resultat és una fusió refrescant perfecta per assaborir amb un plat contundent com, per exemple, el premsat de costella de porc duroc de Can Batallé, tàrtar de gamba de Palamós i cremós d’api-nap a la brasa, que prepararan els xefs Laura Vicent i Jordi Simón.

2. Inedit: Notes exòtiques

Sabíeu que va ser Ferran Adrià qui va crear aquesta cervesa pensada per acompanyar qualsevol plat ben cuinat? És el resultat de la combinació de malta d’ordi i cervesa de blat. Però el que la fa única i li aporta singularitat són els aromes de llúpol, regalèssia, coriandre i pell de taronja. Marideu-la amb un altre plat igual d’exòtic: el pa paratha torrat de xai especiat i suc d’herbes, acompanyat de fonoll amanit amb sumac i avellana DOP Reus, que prepara el xef Aitor López al Citrus del Tancat.

3. Free Damm: Ben gustosa!

Moltes begudes sense alcohol tenen molt sabor. I aquest també és el cas de Free Damm! Aquesta cervesa ha recuperat els aromes que es perden en treure-li l’alcohol. En boca és una cervesa suau, però amb caràcter, que podeu maridar amb plats tan saborosos com el del xef David García: albergínia a la parmesana amb burrata i pesto de bledes, un plat que combina el millor de la tradició amb un toc fresc i saborós.

4. Complot IVA: Explosiva

Us agraden les cerveses intenses amb notes de fruites tropicals i cítriques? Doncs doneu-li un glop a la Complot IPA, que segueix una fórmula que incorpora vuit varietats de llúpol. La trobareu a punt per maridar amb el taco de cochinita pibil, un plat ple de sabor que s’acompanya d’una barreja d’espècies, preparat per la xef Blanca Pérez, és un dels èxits del seu restaurant Corazón de Agave.

5. Daura: Sense Gluten

Aquesta variant sense gluten és la més premiada del món, i no és d’estranyar, perquè no té res a envejar a una cervesa que en porta. L’equilibri de sabors i l’escuma de llarga presència són tota una festa per al paladar. És ideal per combinar amb plats com el que han elaborat els xefs de l’Antic Molí: caneló de pasta fresca amb bacallà confitat, tomàquet i muhammara, una creació deliciosa i fresca que complementa a la perfecció la suavitat d’aquesta cervesa.

6. Damm Lemon: Cervesa i llimona

Si sou fans de la clara, oblideu-vos de les mescles perquè amb la Damm Lemon ho teniu ‘tot en un’: sis parts de cervesa de malta d’ordi, arròs i llúpol, quatre parts de llimona i un toc de llima. Té un sabor suau i refrescant, amb notes dolces que desperten la presència de la fruita, i marida amb plats com la coca cruixent d’anguila agredolça, una proposta culinària per al Time Out Fest de part d’Eric León, que combina l’acidesa de la llimona amb la suavitat i complexitat de l’anguila.

7. Voll Damm

Una cervesa amb cos, sabor intens i ben equilibrat pot transformar qualsevol recepta en una experiència gastronòmica completa. La Voll Damm va com anell al dit a moltes de les receptes del Time Out Fest. Us fem una proposta: patata, naps i pera de la Cerdanya amb panxeta confitada, un plat saborós que combina el millor dels sabors de la terra amb la intensitat i el caràcter de la Voll Damm.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat