Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els racons de pensar de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Els racons de pensar de Barcelona

Una selecció d'associacions per treure suc a la filosofia!

Per Mireia Martínez
Advertising

Aristòtil, Plutarc, Kant, Kierkegaard, Foucault... En commemoració dels grans filòsofos que han fet avançar el pesnsament humà, cada any se celebra el Dia Mundial de la Filosofia el tercer dijous del mes de novembre. Aquesta data no només serveix per recordar els orígens de la disciplina i els seus grans temes, sinó també per divulgar-la i difondre-la al gran públic. Amb aquesta diada ja tens una excusa per dedicar temps als grans mestres de la civilització, i, convertir-te, qui sap, en un dels pensadors que farà noves i reveladores aportacions al coneixement de la humanitat.

A Barcelona associacions com l’Institut d’Estudis Humanístics Coll i Alentorn ajuden a aquesta tasca, ja que mitjançant cursos, seminaris i investigacions, pretén difondre els ideals humanistes que poden ajudar a generar una millor convivència entre els ciutadans. El Centre d’Estudis, Debats i Tertúlies organitza tertúlies de temes diversos, més aviat socials. I l’entitat privada sense ànim de lucre Àmbit Investigació i Difusió Maria Corral promou i difón els valors humans i afavoreix la reflexió i el diàleg. L’Associació Cultural CETRES és un centre cultural, que neix el 1974, de formació permanent obert a tota persona adulta amb inquietuds culturals i que té com a objectiu la difusió cultural. Tres anys més tard, el 1977, neix l’Ateneu Minerva, una associació constituïda lliurement per lògies massòniques que propicia un espai físic a tots aquells ciutadans decidits a treballar per la recerca de la veritat, l’ètica, l’estudi i la pràctica de la solidaritat. El 2013 neix la Fundació Ubuntu - Fòrum Mundial de xarxes de la Societat Civil una organització d'organitzacions, on es teixeixen estructures i espais d'opinió i de trobada que permeten treballar per la defensa dels valors i principis que sostenen la vida en democràcia, l'harmonia amb la natura i la diversitat cultural.

Nietzsche_1882.jpg
Nietzsche_1882.jpg

Advertising

Si el que voleu és formar-vos en diverses disciplines, l’Associació Cultural Nova Acropolis promou un ideal de fraternitat internacional fomentant la saviesa a través de l’estudi de religions, filosofies, ciències i arts per tal de millorar el potencial humà. I en l’àmbit del creixement personal, el pensament positiu i la meditació, podeu trobar l’Associació Espiritual Mundial Brahma Kumaris, una ONG creada a l’Índia que treballa arreu del món i que ofereix diversos programes educatius, cursos, seminaris i formacions. I una altra vessant de l’associació, Valors per viure - Gramacumaris, que a través del raja ioga i la meditacio promou el pensament positiu i el creixement personal.

També n’hi ha que treballen per garantir els drets i el paper de les dones, com La Dona, Diàleg i Catalunya que treballa per a la reflexió i el diàleg sobre el paper de la dona. O Unió de Dones d’Unió Democràtica de Catalunya associació democristiana, que treballa per reivindicar el paper de la dona. També l’Associació Dones d’Avui per Catalunya on es fan diversos tallers i, un cop al mes, s’organitzen sortides. I L’Associació de Dones Palas Atenea de Barcelona que deu el seu nom a la deessa més important de la mitologia grega, que està oberta a totes les dones i organitzen activitats culturals, de formació i tertúlies.

Walter Benjamin
Walter Benjamin

Advertising
Advertising
Advertising
Advertising
Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising