Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
En Altres Paraules
CaixaForum

En altres paraules: tots els itineraris del gran festival cultural de CaixaForum

Conferències, vermuts poètics, clubs de lectura... La literatura i la música seran les protagonistes d’aquesta cita que busca compaginar divulgació i entreteniment

Time Out en col·laboració amb CaixaForum
Publicitat

Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició literària, i en dir això el què volem expressar és que en aquesta ciutat no només s’escriuen, editen, compren i llegeixen llibres, sinó que aquests llibres generen un debat molt viu que comença a les llibreries i continua en grans esdeveniments socials com el dia de Sant Jordi o l’assistència a festivals literaris. Barcelona ha comptat en els últims temps amb moltes cites en què es proposa l’apropament entre professionals de l’escriptura i el públic, trobades en què, a paritr de formats com l’entrevista en viu, la taula rodona, la lectura de textos o la conferència, moltes veus importants de les lletres han pres la paraula més enllà de la soledat del seu escriptori per a comunicar-la a qui les llegeixen, en un mateix espai. I d’això va precisament el nou festival que programa CaixaForum al maig amb el nom de En altres Paraules: de celebrar trobades tan amenes com substancioses en què hi hagi un diàleg cultural entre públic i creadors, començant per la literatura, però estenent el seu abast a la música i les arts escèniques.

En Altres Paraules tindrà lloc entre els dies 4 i 31 de maig a l’espai de CaixaForum a Barcelona, al peu de la muntanya de Montjuïc, i serà un festival amb diferents branques per a diversificar els missatges: hi haurà conferències d’escriptors i escriptores de primer nivell, diàlegs entre escriptors i músics, concerts, clubs de lectura, i tot un objectiu, que és el d’estimular al públic lector connectant les lletres amb altres arts, i també el d’obrir un camí perquè els més petits també descobreixin la literatura participant en tallers pensats per a tota la família. Si no us voleu perdre cap d’aquestes cites, aquí podreu reservar les entrades. I a continuació us donem 5 claus amb informació sobre les diferents activitats del festival, una nova cita important a Barcelona per a divulgar i gaudir la cultura. No us ho perdeu!

Conferències amb molta substància
© Arduino Vannucchi | Cristina Campos

1. Conferències amb molta substància

A CaixaForum hi ha un projecte anomenat Universos Literarios en què, de manera periòdica, una firma literària de prestigi protagonitza una conferència i aporta la seva visió personal sobre l'escriptura, la ficció, les idees i la creació. Durant el desenvolupament d'En Altres Paraules aquesta activitat es multiplica durant el mes de maig. Els ponents seran: Marti Gironell (dia 10), Cristina Campos (dia 17), Maria Dueñas (dia 22) i Enrique Vila-Matas (dia 31). També es farà un cicle de diàlegs que prometen ser molt interessants. El primer serà el 4 de maig i serà amb el novel·lista anglès Max Porter, un dels autors més interessants de la nova narrativa experimental i visual, i l'autora catalana Irene Solà. El segon es farà el dia 18 i serà 'Com aprendre com escriure malament', una conferència d'Alejandro Zambra que vindrà seguida d'un diàleg amb l'escriptora Paulina Flores.

Clubs de lectura: en comú pensem millor
© Laurent Leger Adame | Asaari Bibang

2. Clubs de lectura: en comú pensem millor

Els dimarts estaran dedicats als clubs de lectura. La idea és que diferents creadors de llarga trajectòria i camps d'interès diversos, i que per tant utilitzin llenguatges que connectin el cinema, la poesia, la narrativa, l'assaig o les arts plàstiques, conversin sobre els temes i les estratègies de creació en companyia d’un públic familiaritzat amb la seva obra. El més important d'un club de lectura és que hi hagi conversa i comentari, així que seran jornades interactives, centrades en el diàleg i l'intercanvi de punts de vista. Alguns dels creadors que participaran en aquesta activitat són l'actriu i humorista Asaari Bibang i l'artista Ignasi Aballí.

Vermuts poètics: un diumenge diferent
© Erika Prufert | Maria Rodés

3. Vermuts poètics: un diumenge diferent

Els diumenges estaran dedicats a la conversa relaxada en aquesta franja horària tan atractiva que és la del vermut, on és possible que es fonguin de manera íntima el que és divertit i altament transcendent. Els Vermuts Poètics de En Altres Paraules es faran a l'aire lliure i giraran al voltant de la poesia en totes les formes: poesia versificada, però també poesia en el context d'una cançó o prosa poètica que podem trobar a molts llibres de narrativa. La música estarà present en unes trobades que seran les següents: el 7 de maig, la cantautora i escriptora Christina Rosenvinge conversarà amb la novel·lista fantàstica Laura Fernández, que parlarà sobre els llibres; i, per descomptat, Rosenvinge cantarà algunes de les seves cançons. Una altra trobada que connectarà música i literatura és la que reunirà a la compositora Maria Rodés amb la novel·lista Eva Baltasar (14 de maig), o les dues trobades següents, entre el cantautor Roger Mas i la poeta Maria Callís (28 de maig), i el que compartiran la cantant Anna Ferrer i el col·lectiu poètic balear Glossadors (21 de maig).

Música i arts escèniques: més enllà del paper
© Julien Benhamou | Schubert in love

4. Música i arts escèniques: més enllà del paper

A més de les converses, En Altres Paraules també cedirà l'escenari al teatre i als concerts. S'han programat activitats com representacions d'obres com 'Una gavina', una mena de reinterpretació de 'La gaviota, d'Anton Txékhov (15 de maig), o peces escèniques dramàtiques com 'Tard, però no pas a deshora' amb les actrius Emma Vilarasau, Rosa Renom i Victòria Pagès el 29 de maig –sobre la correspondència entre les escriptores Maria-Mercè Marçal i Felícia Fuster– o un espectacle escènic experimental liderat per Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, el 25 de maig. També es farà una 'schubertiada' molt particular el 7 de maig –l'espectacle 'Schubert in Love', una proposta de la cantant Rosemary Standley, que interpretarà peces del compositor vienès acompanyada per l'Ensemble Contraste–.

Tallers per a tota la família
© Natalia Benosilio | Subjecte-Verb-Predicat

5. Tallers per a tota la família

En Altres Paraules és un festival que no té rang d'edat i tota la família està convidada a participar-hi. Per això també s'organitzaran tallers pensats per a nens i nenes. Serà els dissabtes i hi haurà tres activitats. D'una banda, hi haurà 'La Lletreria’, una activitat que consistirà en treballar les lletres de l'alfabet amb diferents materials –fil, paper, cartró–, una manera divertida d'aprendre a llegir i escriure… i crear noves tipografies. També tindrem l'activitat ‘Susurros literarios', una trobada col·lectiva per explicar històries, i el taller-performance 'Subjecte-verb-predicat' de CondeGalí B.L., una barreja de dansa i paraula que a través del cos posarà en moviment les paraules, sintagmes, etc. No us quedeu sense les vostres places!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat