Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Denominació d'Origen Penedès
Foto: Diputació de Barcelona

Enoturisme a tocar de casa!

DO Alella, DO Penedès i DO Pla de Bages: només cal que us allunyeu una mica de Barcelona per trobar-vos amb tres grans paradisos vinícoles que us esperen amb propostes ben temptadores

Time Out en col·laboració amb Diputació de Barcelona
Publicitat

En el pot petit hi ha la bona confitura, i les comarques de Barcelona no podrien servir de millor exemple per aquesta dita! Catalunya és una terra de vins que compta amb quilòmetres i quilòmetres de vinyes i fins a dotze Denominacions d'Origen, però només als voltants de la Ciutat Comtal en trobareu tres de ben importants i amb una història fascinant. I és que a les comarques de Barcelona l'enoturisme és una autèntica festa per als sentits on la tradició, la cultura, la natura, l'arquitectura i el sabor es fonen en una copa de vi!

A menys d'una hora de casa trobareu tres Denominacions d'Origen pròpies de la província com són DO Alella, DO Penedès i DO Pla de Bages que, sumades a la DO Catalunya i DO Cava, configuren paisatges únics, diversos i amb molts plans per viure. Us proposem una selecció d'aquelles experiències enoturístiques que deixaran petjada en el vostre paladar i en tots els altres sentits!

DO Alella: vins ecològics amb vistes al mar
Foto: Diputació de Barcelona

DO Alella: vins ecològics amb vistes al mar

És una de les més petites, però també una de les més antigues de tota la península Ibèrica (i amb un paisatge marítim al davant espectacular)! 

En les poc més de 200 hectàrees de vinyes d'aquesta Denominació d'Origen trobareu fins a vuit cellers que s'han guanyat el reconeixement dels amants del vi gràcies a la seva gran qualitat i els seus procediments ecològics. 

En voleu fer un tast? A Alella Vinícola, pionera en viticultura respectuosa i compromesa amb el medi ambient, trobareu activitats molt interessants i tallers de tastets. I a l'Alta Alella podreu saber més sobre la tradició vinícola acompanyats d'aperitius, visites degustació, gurmet i fins i tot amb trajecte marítim pel Mediterrani.

DO Penedès i DO Cava: la passió de moltes generacions
Foto: Diputació de Barcelona

DO Penedès i DO Cava: la passió de moltes generacions

Si parlem d'un clàssic, parlem de la DO Penedès! Situat entre el mar i la Serralada Prelitoral, l'energia del sol i la brisa marina fan d'aquesta zona un terreny privilegiat per al conreu de la vinya. Endinseu-vos en els seus paisatges idíl·lics i gaudiu del silenci que s'hi respira. Una sensació que no té preu!

Per aquestes terres, la varietat del xarel·lo, juntament amb el macabeu i parellada, formen el cupatge tradicional del cava català. I és que la DO Cava té una gran presència en tota la comarca de l'Alt Penedès: fins a un 95% de la producció d'espumós de tot el país.

És, sens dubte, una parada obligada pels amants de l'enoturisme i aquells qui els agrada experimentar la terra no només amb copa amb mà sinó també amb rutes a peu, en bicicleta o a cavall. Trobar allotjament serà ben fàcil, ja que la zona està repleta d'hotels-boutique, cases rurals i complexos ecològics on deixar-se caure després d'un dia d'allò més complet. Però si el que voleu és allotjar-vos en un lloc on l'arquitectura es barreja amb el vi, l'opció perfecta és el Cava & Hotel Mastinell: la seva façana emula un conjunt d'ampolles de cava i la seva teulada de trencadís és un homenatge al rei d'aquest estil, Antoni Gaudí.

Publicitat
DO Pla de Bages: a l'ombra d'una muntanya màgica
Foto: Diputació de Barcelona

DO Pla de Bages: a l'ombra d'una muntanya màgica

Amb Montserrat com a paisatge, no caldria res més per gaudir d'un entorn meravellós, però la DO Pla de Bages ofereix molt més! La força tel·lúrica i boscosa de les seves terres s'estenen per les serres de Castelltallat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el massís de Montcau: un paratge natural reconegut com a Geoparc per la UNESCO.

Passejant per aquest territori trobareu nombrosos cellers on podreu des de fer tastos maridats amb pernil ibèric i formatges fins a fer-vos els viticultors per un dia i ajudar en les feines del camp. Però segurament la proposta més singular és la de l'Oller del Mas: són el primer celler de Catalunya i el tercer del món amb les emissions més baixes de carboni. El seu compromís amb el medi ambient és inigualable! Així com la seva gastronomia: si us entra la gana, relaxeu-vos a la terrassa del seu restaurant Bages 694 i brindeu per la terra.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat