Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Castell de Vila-seca i la Pineda Platja
© Carles Fargas

Escapada a Vila-seca i la Pineda: cultura, vinyes i wellness

48 hores per gaudir, a la tardor o a l'hivern, d'un municipi amb molts més atractius que la seva esplèndida platja

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Us presentem un cap de setmana a Vila-seca i la Pineda en què coneixereu a fons els seus monuments i el seu front marítim, però també el vi que aquí s'hi produeix i un espai natural únic com és la Séquia Major. Fins i tot tindrem temps d'anar a escoltar música en viu a l'Auditori Josep Carreras. La Costa Daurada ens espera!

AMB LA COL·LABORACIÓ DEL PATRONAT DE TURISME DE VILA-SECA

Tarda dia 1: un tomb pel centre històric

Tarda dia 1: un tomb pel centre històric

Iniciem la nostra escapada amb un passeig tot xino-xano pels carrers cèntrics de Vila-seca, un espai transformat els darrers anys i amb molta vida comercial. Al llarg del recorregut trobarem 11 tòtems que permeten identificar els principals monuments de la població. A cadascun s'hi indica el nom i any de construcció i hi ha un codi QR que permet obtenir, en cinc idiomes, tota la informació sobre el monument. Podem començar la caminada a la Creu de la Beguda, situada al Raval de la Mar, i coneixerem espais com les Torres de l'Abadia, del Delme i de l'Homenatge, el Portal de Riudoms i el de Sant Antoni, el Castell de Vila-seca, o el Celler Noucentista, que es rehabilitarà properament.

Al vespre, us proposem que feu cap a l'innovador Auditori Josep Carreras per escoltar algun dels sempre interessants concerts que s'hi ofereixen. Consulteu la programació!

Matí dia 2: passeig arran de mar

Matí dia 2: passeig arran de mar

Encara que visitem Vila-seca i la Pineda a la tardor o a l'hivern, només que el dia acompanyi una mica sempre ve de gust un passeig prop de les onades. Així que per a aquest primer matí de viatge us recomanem recórrer els quasi tres quilòmetres de litoral de la Pineda Platja, un dels majors espais públics urbans oberts al mar. Tot fent camí podem arribar-nos al Raval de la Mar i d'aquí al Parc de la Torre d'en Dolça, que pren el nom de la torre del segle XII –reconstruïda al segle XVI– que s'eleva al mig del parc. L'Ajuntament de Vila-seca i la Generalitat van rehabilitar la torre just ara fa deu anys, i s'hi pot entrar el dia de les tradicionals curses de cavalls de Sant Antoni, que se celebren el mes de gener, en el decurs de la Festa Major. També ens podem acostar a l'espai del Pinar del Perruquet, i al conjunt escultòric Pineda, obra de Xavier Mariscal i símbol de la destinació Vila-seca, la Pineda Platja.

Publicitat
Tarda dia 2: anem de cellers

Tarda dia 2: anem de cellers

Aquestes són també terres de vinyes, i les vinyes al nostre país acostumen a ser sinònim de vi, i per tant de cellers. Havent dinat us convidem a conèixer-ne un parell: Clos Barenys i Vinyes del Terrer.

Clos Barenys és un celler i finca familiar que es troba a peu de l'antiga Via Augusta, i és probable que els romans ja recollissin raïm sobre el mateix sòl. Avui Clos Barenys - Mas Bach està inclosa en la DO Tarragona. Pel que fa a Vinyes del Terrer, cada temporada surten del celler 35.000 ampolles úniques, a les que s'arriba a partir d'una verema manual, la reducció de la temperatura inicial del raïm abans de processar-lo, i una diligent selecció. Si us agrada el món el vi, aquesta serà la vostra tarda, i de ben segur que no hi mancaran els corresponents tasts acabats els recorreguts.

Matí dia 3: els aiguamolls de la Costa Daurada

Uns aiguamolls amb canyissars, jonqueres i herbassars que serveixen de refugi a una variada fauna, entre la qual espècies en perill d'extinció com el peix "fartet" i la tortuga d'aigua europea. Ja podeu veure, doncs, que es tracta d'un espai de gran valor ecològic, protegit des de l'any 1992, i al mateix temps fràgil, però que es pot visitar amb guia entre els mesos d'agost i febrer, època durant la qual les aus no nidifiquen. El lloc és conegut com la Séquia Major, i és l'activitat que us proposem per a aquest matí. Les 17,3 hectàrees de l'espai inclouen un canal d'un quilòmetre de llargada, resta d'antics aiguamolls i dues zones inundables. L'alternança a l'indret d'aigua dolça i salada ha donat com a resultat aquesta notable diversitat d'ambients, d'imprescindible visita si sou amants de la natura i us apassiona l'observació d'aus. Per fer-ho, heu de reservar a través del telèfon 977 39 03 62 del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.

Publicitat
Tarda dia 3: per tornar com nous

Tarda dia 3: per tornar com nous

Això s'acaba! Sembla que el cap de setmana no ha estat precisament estressant, però passar una tarda dedicada al benestar del cos i el relax de la ment sempre va bé. I més si tenim a prop dos espais com els que podem trobar al municipi. L'un és l'Aquum Spa&Wellness, 4.000 metres quadrats d'instal·lacions inspirades en els mars i els oceans, i que fins i tot compta amb un spa infantil per a nens a partir de 5 anys. I l'altra és l'Spalas Spa&Wellness, un centre on us llevaran les tensions gràcies a les pressions d'aigua o les diverses tècniques de massatge que ofereixen. Energies renovades per a unes quantes setmanes!

Castell de Vila-seca
  • Llocs d'interès

Situat al nord de Vila-seca, el castell és d'aspecte neomedieval i l'Ajuntament el va adquirir encara no fa una dècada. En destaca la Torre dels Olzina, es creu que d'origen romà. La torre és de planta quadrangular i disposa d'un perímetre interior de 5,10 x 4,25 m. i els seus murs exteriors estan construïts amb grans carreus, amb un gruix de gairebé dos metres. A l'edifici s'hi fan alguns actes que permeten visitar l'interior, ja que habitualment no està obert al públic.

Auditori Josep Carreras
  • Música
  • Espais musicals

Annex al Conservatori de Música hi ha aquest auditori que porta el nom del popular tenor català, que acull en el decurs de l'any tota classe de concerts, ja sigui de música clàssica o de música popular. Excepcionalment també acull altres espectacles o bé convencions i simpòsiums.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat