Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
esgrima

Esgrima a Barcelona

Espasa a la mà, saludem i que comenci la lluita!

Escrit per
Laia Pinyol
Publicitat

N’has sentit a parlar però mai t’has atrevit a provar-ho? Et fascina posar-te la careta, agafar una espasa i sentir-te un lluitador? Si voleu posar resposta a totes aquestes preguntes, només heu de vestir-vos amb roba d’esport, activar l’esperit lluitador i llestos!

Ens dirigim al SAM (Sala d’Armes de Montjuïc) per conèixer de ben a prop “aquest esport tan poc conegut però amb molta història al darrere, l’esgrima”, explica Santi Godoy, membre del club i entrenador del curs d’iniciació d’esgrima. Amb les piles activades, ens unim el grup d’iniciació -sis persones- i comencem a treballar diferents conceptes per agafar la idea d’aquest esport. “En un curs s’aprenen les posiciones bàsiques i els desplaçaments, i a poc a poc es van introduint els elements tècnics per poder fer combats”, apunta Godoy.

Publicitat

Primer, escalfem. Durant gairebé 10 minuts, fem diferents exercicis amb pilota per escalfar braços i cames i així tenir el cos actiu per la lluita. Ara, ens vestim. Sí, sí, arriba l’hora de vestir-nos de blanc –el material el cedeix el club-. Ens posem la jaqueta, un guant -només a la mà amb què agafes l’espasa-, el peto –protecció addicional pel pit-, careta i, el més important, l’espasa.  Oh! Quin goig!
Ens col·loquem per parelles, ens saludem –ens donem la mà- i comencem! En Santi ens explica diferents moviments i nosaltres ho posem en pràctica. Fem diferents posicions d’atac i de defensa, i després, de contra-atac, que són els més complexes. Primer ho fa un i després l’altre. Són 50 minuts que es compagina la teoria i la pràctica i s’acaba fent un “petit combat” entre amics que sempre acaba amb un somriure d’orella a orella! Ah, i sobretot, el final, ens saludem, com bons amics!
Una experiència única per endinsar-te dins del món de l’esgrima i per desenvolupar capacitats físiques, com la força o la flexibilitat, capacitats coordinatives com l’equilibri i la combinació de moviments o bé la capacitat de concentració i presa de decisions. Tot amb un bon ambient de grup i de club!

Publicitat
  • Esports
  • Sarrià - Sant Gervasi
SAM ofereix cursos d’iniciació de vuit sessions, una hora cada sessió, i dos dies a la setmana, per un preu de 70 euros que inclou les classes, l’ús de material específic d’esgrima i l’assegurança medico-esportiva. S’hi pot apuntar qualsevol persona major de 18 anys i sense límit d’edat. A banda, el club ofereix cursos d’iniciació per petits, de 6 a 17 anys, i cursos més avançats per qui vol aprendre’n més i provar diferents armes, com el floret o el sabre.
Amb els cursos d’iniciació, ja podràs explicar què se sent quan vas vestit de blanc, quan portes una espasa a la mà i, el més important, quan veus a través d’una careta de reixa!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat