The Barcelonian Illa Diagonal
L'Illa Diagonal

5 motius per veure l’exposició ‘The Barcelonian’ a L’Illa Diagonal

Obrirà al públic de dilluns a diumenge i podreu veure-hi portades de 74 il·lustradors d’una revista imaginària en homenatge a The New Yorker

Time Out en col·laboració amb L'Illa Diagonal
Publicitat

Inventar-se una revista imaginària. Demanar a il·lustradors de prestigi que creïn il·lustracions a mida. I crear un total de 74 portades. Us imagineu el procés? Doncs això és el que podreu veure fins al 5 de juny a l’exposició ‘The Barcelonian’. La mostra s’emmarca en un projecte col·lectiu d’il·lustració que pretén homenatjar la mítica revista setmanal americana The New Yorker amb portades que ensenyen com seria aquesta si es publiqués a la capital catalana. I, a més, els artistes mostren la seva relació amb Barcelona i ens ensenyen racons, paisatges, arquitectures i anècdotes de la ciutat des de la seva mirada única. Us encantaran!
Trobareu l’exposició a la plaça central de L’Illa Diagonal, a la planta que dona al carrer. El millor de tot és que podreu gaudir-la gratuïtament qualsevol dia de la setmana i fins i tot els diumenges, en l’horari d’obertura del centre comercial. I si us enamoreu d’alguna de les portades que hi veureu, no us preocupeu perquè les podreu comprar allà mateix o també a través de la seva pàgina web, si ho preferiu. 
Seguiu llegint si voleu saber els motius pels quals no us podeu perdre aquesta exposició!

1. El projecte ‘The Barcelonian’

Animeu-vos a conèixer una original iniciativa que va néixer durant el confinament al perfil d’Instagram @thebarceloninaillustrated, impulsat per Luisa Vera, il·lustradora resident a Barcelona que va viure i treballar molts anys a Nova York. Durant la pandèmia, va començar a penjar els seus dissenys de portades d’aquesta revista imaginària i va ser aplaudida per altres il·lustradors, que s’han sumat també al projecte aportant les seves creacions. 
La seva pròxima fita serà editar un llibre amb les il·lustracions publicades al compte en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. 

2. Un homenatge a The New Yorker

París, Montreal, Milà… Són vàries les ciutats que han seguit l’exemple The New Yorker per mostrar l’ànima de la seva ciutat a través de la mirada dels seus creadors i il·lustradors. Des del seu naixement al febrer de l’any 1925, les seves portades històriques han estat fruit de la col·laboració d’artistes de diferents àmbits, que han donat un valor propi a cada exemplar. Barcelona no ha volgut ser menys i ha participat d’aquest homenatge a la seva manera amb les portades que podreu veure a l’exposició.

3. Il·lustradors de renom

Luisa Vera, Marcos Isamat, Sonia Pulido, Miguel Gallardo, Riki Blanco, Philip Stanton i molts més artistes han volgut il·lustrar la ciutat amb les seves creacions. Fins i tot l’humorista i presentador Andreu Buenafuente hi ha aportat el seu granet de sorra. Tots són artistes que viuen o que han viscut experiències a la capital catalana. No deixeu passar l’oportunitat de descobrir Barcelona a través de la seva mirada artística i original!

4. Una exposició imprescindible

Si us agrada la cultura, l’art i el disseny i la ciutat de Barcelona de ben segur que les creacions dels il·lustradors participants us apassionaran. Us teletransportareu a molts dels llocs emblemàtics de la ciutat i us impregnareu de l’estil de la seva gent. Veure les il·lustracions d’aquesta exposició és imprescindible si voleu captar la l’ànima de la ciutat.

5. Ubicada al lloc indicat

L’Illa és el lloc ideal per a exposar les il·lustracions de les portades de ‘The Barcelonian’ i és l’oportunitat perfecta per apropar l’art a tothom. Aquest centre comercial representa una part de la ciutat, amb les seves botigues, restaurants i zones d’esplai, igual que ho fan les portades de la revista. A més, és un lloc cultural, ple de vida i amb molt de color. Segur que ‘The Barcelonian’ algun dia li dedicarà una de les seves portades!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat