Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festa Major de Gràcia 2022

  • Què fer
  • Travessera de Gràcia
Festa Major de Gràcia
Foto: Fundació Festa Major de GràciaFesta Major de Gràcia
Publicitat

Time Out diu

La festa major que guarneix els carrers del barri arriba del 15 al 21 d'agost

Com cada mes d’agost, una de les festes més esperades de la ciutat arriba al barri de Gràcia. Entre els dies 15 i 21 el districte acull més de 900 activitats per fer gaudir a tothom: concerts, activitats, àpats i molt més omplen els carrers de Gràcia, que aquest any en son 23 els guarnits. Les festes recuperen el format prepandèmia i, amb ell, les places tornen a ser les  protagonistes de la setmana. A més, se n'incorporen de noves: Sol, amb una programació de folk; Dones del 36, que acull una planificació en clau de gènere; i l’espai de Bailén, on hi actuaran diversos artistes. 

Centenars d’altres activitats omplen el barri de Gràcia, i podeu consultar-les al seu web, però us en destaquem les principals!

Diumenge 14 d'agost

La lectura del pregó que dona pas al començament de les festes és a càrrec de l’expresidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, i es fa el 14 d’agost a les 19 h a la plaça de la Vila de Gràcia.

Dilluns 15 d'agost

A les 13 h les colles de cultura popular inicien al Pla d’en Salmeron el Matí de Festa Major i, a les 18 h, Gran de Gràcia acull la Cercavila. 

Dimecres 17 d’agost

A les 17 h, a la plaça del Raspall, Criar Corbs i Mockudrames ofereixen monòlegs. Una hora més tard, a la plaça de la Vila de Gràcies, es fa el lliurament de Premis del Concurs de Carrers Guarnits.  

Dijous 18 d'agost

A les 23 h el barri rep la visita de tres grups musicals: Doctor Prats, que actuen al carrer Providència; Alérgicas al polen, al carrer Perla, i Emma Fernández Band, a la plaça Rovira. 

Divendres 19 d'agost

El cap de setmana es presenta amb força. Divendres, Bernarda i Habla de mí en presente, entre altres bandes, actuen a la Sedeta (dins el festival gratuït Festigàbal) a les 19 h, mentre que a les 20 h, a la plaça de la Vila de Gràcia es fa el pilar caminat i la diada de vigíles. També actua Lildami a les 21 h al carrer Bailén.

Dissabte 20 d'agost 

A la plaça de la Vila de Gràcia, a les 18 h, se celebra la diada castellera amb la Colla Jove dels Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i els Castellers del barri. Al vespre, a les 20 h, Maria Jaume ofereix un concert a l'espai de Bailén i, a les 22 h, Hidrogenesse, toca al carrer Mozart.

Diumenge 21 d'agost

L'últim dia de les festes comença amb el concert de Dàmaris Gelabert a les once del matí al carrer Bailén. Més tard, es fa la gimcana popular (15.45 h) i, a la nit, el correfoc (22 h) –ambdós actes a la plaça de la Vila de Gràcia–. Per culminar la setmana, al carrer Verdi, Sabor de Gràcia ofereix un concert de rumba a les 23 h. 

Per tal que sigui una festa segura per tothom, a la plaça de la Revolució s’habilita un punt lila cada dia de la festa que ofereix assessorament, suport i informació. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra també han establert tres itineraris segurs per prevenir conductes delictives i contra la llibertat sexual: el primer, de plaça Lesseps, passant per Gran de Gràcia i acabant a Diagonal; el segon, de Gal·la Placídia a travessera de Gràcia i Joanic i finalitzant a Bruniquer; i, l’últim, de Lesseps a Torrent de l’Olla i Còrsega. 

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.festamajordegracia.cat/
Adreça
Travessera de Gràcia
Travessera de Gràcia
Barcelona

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà