Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festes de Sant Roc sXX
© Arxiu de l'Associació de Festes de la Plaça Nova

Festa Major de Sant Roc 2015

Guia d'actes per seguir els tallers, els concerts i totes les activitats destacades del programa entre el 13 i el 16 d'agost

Publicitat

Les festes de Sant Roc de Barcelona (o la Festa Major del barri Gòtic, si ho preferiu) són les més antigues de le ciutat: aquest any serà la 426a vegada que se celebra. Xocolatada, havaneres, falcons, cercaviles, fira artesana... Aquesta festa té de tot!

Dijous 13 d'agost

Dijous 13 d'agost

A partir de les 10 del matí hi haurà una fira artesana que estarà oberta fins les 21 h i durarà fins a diumenge. El tret de sortida però, serà a les 18.30 h amb l'inici del cercavila inaugural pel barri d'en Cu-cut dalt del ruc, amb una petita pausa per hissar la bandera al voltant de les 19.15 h. Per acabar el primer dia i començar amb bon peu, a les 19.30 hi haurà un ball de sardanes, tot seguit d'una cantada d'havaneres a les 22 h.

Divendres 14 d'agost
© Maria Dias

Divendres 14 d'agost

Aquest segon dia està dedicat als més petits de la casa. A partir de les 17 h s'organitzarà un concurs de dibuix per a nens de 2 a 14 anys. A les 17.30 h comencen els jocs per la mainada: trencar l'olla, curses de sacs, el joc de l'ou i la cullera... També hi haurà un taller de diables infantils, i per acabar aquesta jornada hi haurà una sessió de balls a partir de les 22.30 h.

Publicitat
Dissabte 15 d'agost
© Arxiu Badal

Dissabte 15 d'agost

El dissabte començarà no amb els més menuts, sinó amb els més peluts. A les 12 h trobareu la Festa del Gos, amb proves i exhibicions d'ensinistrament caní amb la col·laboració del Club Agility Ciutat Comtal.

A la tarda i després de la trobada de gegants a les 17.30, hi haurà una d'aquelles fites que mai pot faltar a una festa major: la xocolatada popular a les 19.15 h. Quan tothom ja s'hagi servit el seu got i hagi sucat el melindro, començaran el Ball de Gitanes de Mataró, les actuacions dels Falcons de Vilanova i la Geltrú i els de Barcelona i les actuacions dels Gegants de la Plaça Nova.

La jornada acabarà amb la Cucanya de la Plaça Nova i una sessió de ball amb el xou de 'Cocodrilo Club'.

Diumenge 16 d'agost

Diumenge 16 d'agost

Tot i que hagueu anat a dormir tard amb el 'Cocodrilo Club', us animem a què us lleveu d'hora i us presenteu a les 9.30 h a la gran traca despertada i tot seguit fer acte de presència al seguici tradicional de Sant Roc. Després recupereu forces perquè els actes de clausura vénen forts: ball de gegants, sardanes, porró, cucanya, titelles i màgia. Una jornada ben intensa per acabar les festes. A les 22 h començarà el correfoc i 22.45 h el castell de focs posaran fi a una nova edició de les festes de Sant Roc.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat