Festes de Sant Josep Oriol 2016

Què fer Gratis

Time Out diu

Un any més tornen les Festes de Sant Josep Oriol, la festa major del barri del Pi a Ciutat Vella. Enguany, a més, són una mica més especials perquè després de vint anys, gràcies a l'esforç de molta gent i en especial a l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi, han fet un salt endavant, duren més dies (dos caps de setmana), tenen més actes i ens presenten un bon grapat de novetats. 
 
El primer cap de setmana destaquen el Pregó de les Festes (12 març a les 11 h) a càrrec ​de Rafael Català Dalmau, historiador i editor, vinculat al Barri del Pi, seguit del ball i cercavila dels gegants originals del Pi; el tradiconal Retaule de Sant Josep Oriol (12 de març a les 19 h) a la Basílica de Santa Maria del Pi i la rebuda, cercavila i ballada del lleó i la mulassa, el diumenge 13 a partir de les 9 del matí desde la plaça Sant Felip Neri.
 
El segon cap de setmana de Festa Major és el torn de​ ​la Passejada dels Oriols (dissabte 19 a partir de les 11.15 h), una cercavila únicament de gegants homes. Per la tarda (18.30 h) ens trobarem amb els Atracaments d’en Perot lo Lladre, acte teatralitzat on el  gegantet que representa aquest bandoler barceloní recorre les botigues del barri tot atracant‐les amb la finalitat que els donin els populars duros de xocolata que es repartiran entre la canall​a. Diumenge ​20 ​pel matí, i després de les Matinades de grallers​ i tabalers​ despertant als veïns del barri, tindrà lloc l’actuació dels Falcons de Barcelona i a continuació, la Cercavila de Festa Major amb colles convidades d’arreu de Catalunya.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers