Festes de Sant Roc 2016

Què fer Gratis

Time Out diu

També coneguda com la Festa Major d'estiu del Barri Gòtic, són les festes més antigues de la ciutat, ja que se celebren des del 1589. Com feien als mercats medievals de l'època, durant els cinc dies que dura aquesta cita centenària hi haurà moltes activitats i parades d'artesans. Com cada any, a les Festes de Sant Roc hi trobareu activitats infantils, trobades i balls, sardanes, correfocs i una pila més d'activitats.

El primer dia de Festa Major, divendres 12 d'agost, comença amb els actes més institucionals, com la cercavila inaugural pel barri (surt de la placeta Manel Ribé a les 18 h); la hissada de bandera i la cucanya de la plaça Nova –que es repetirà cada dia–; sardanes a les 19.30 i nit de ball a partir de les 22 h.

Dissabte a partir de les 18.30 hores tindrà lloc La Festa Catalana, amb el Ball de Gitanes de Mataró, Ball de Pastorets de Sitges i Ball dels Gegants de Sant Roc de la plaça Nova.

Els tabalers Percúdium celebren el seu 20è aniversari diumenge amb cercaviles pel barri amb els grups Kabum, Kukumkú, Beirâo i Percúdium (a les 18 hores amb sortida des de la plaça Nova). I també hi trobareu jocs populars i tradicionals, a les 18.30 h, com les curses de sacs i de l'ou i la cullera i trencar l'olla.

Dilluns, 15 d'agost, l'activitat no para. A més de la fira d'artesania, a les 12 hores tindrà lloc La Festa del Gos, amb un concurs d'agility i també la tradicional salutació del gos a Sant Roc. A la tarda, a les 17.30 h, tots a gaudir de la XXXV Trobada i ball de gegants i a berenar amb una gran xocolatada. La jornada finalitzarà amb una cantada d'havaneres a càrrec del grup Cavall Bernat.

Dimarts, dia de Sant Roc, la festa comença a les 9.30 h amb la Gran Traca Despertada seguida del seguici tradicional de Sant Roc, amb diables, bastoners, dansaires, el bestiari del barri, gegants i tothom que s'hi vulgui sumar. A les 10.30 h, a la basílica de Santa Maria del Pi, hi haurà missa cantada, ofrena floral a Sant Roc de la plaça Nova (12.15 h) seguit del Ball del Centenari dels Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova i del 'Porró Llarg'. A les sis de la tarda hi haurà festival infantil amb titelles i pallassos, i a les 20.30 hores l'actuació d'esbarts dansaires. El correfoc amb els Diables del Barri Gòtic, l'Arpella del Barri Gòtic i la Víbria de Barcelona sortirà de la plaça Nova a les 22.30 hores i la festa s'acomiadarà amb un castell de focs (23 h).

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers