Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festes de Santa Eulàlia

  • Què fer
  • Diversos Espais
Santa Eulàlia
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

Gegantes, bestiari infantil, capgrossos, concerts i puntaires!

No cal esperar fins al setembre per una mica de festa i pujada d'autoestima barcelonina: el cap de setmana del 10, 11 i 12 de febrer se celebra Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat. S'han programat moltes activitats amb la gegantona Laia, els dracs, els diables i l'Àliga de la Ciutat, a més, a les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres. Aquí us fem un resum de les activitats més destacades de les que podreu gaudir per les festes de la patrona. A més, no oblideu que molts museus, edificis i institucions fan portes obertes!

Divendres 10

Al Palau de la Generalitat hi podreu veure l'audició festiva del Carilló a les 18 h, on s'escoltaran els Goigs de Santa Eulàlia, entre altres melodies, que interpretarà Anna Maria Reverté. Des de la plaça Sant Jaume es prepararan els protocols de l'Àliga a les 20 h per fer el seguici i acabar amb el tradicional Ball de l'Àliga a la basílica de Santa Maria del Mar a les 21 h. 

Dissabte 11

Dissabte és ple d'activitats: la cercavila dels Gegants infantils, que sortirà a les 11.30 h des de la plaça dels Àngels i passarà pels carrers Elisabets, Bonsuccés, la Rambla, Ferran i acabarà a la plaça de Sant Jaume.  

A l'avinguda de la Catedral es farà l'Esbart Català de dansaires infantils i juvenils a les 12 h. A la tarda també hi haurà diverses activitats, com el Ball de Santa Eulàlia a les 17 h a l'avinguda de la Catedral i la trobada de tabalers 'Els batecs de la Laia' a partir de les 17.30 h que començarà des de plaça Reial passant per passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran i finalitzant a la plaça de Sant Jaume. 

Quan cau el sol, el foc s'encén a la ciutat. A les 18.30 h es farà el correfoc infantil que comença a l'Ajuntament i passaran per carrer de Ferran, la Rambla, passatge de Colom i plaça Reial, on acabaran a les 19 h. A les 20 h serà el torn del XXX Correfoc de Santa Eulàlia que sortirà des de plaça Reial i anirà per passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran i acabarà a plaça de Sant Jaume.  

A més, a la nit, hi haurà la festa Lali Jove, amb concerts gratuïts de Julieta, Queency, Figa Flawas i Les Que Faltaban al Moll de la Fusta. A més, també hi haurà música pel Santa Eulàlia Fest a la Fàbrica Moritz.

Diumenge 12

Si sou dormilegues i viviu al Born, prepareu-vos per un diumenge matiner: la música dels grallers desfilarà pel barri fent la baixada de Santa Eulàlia a les 8 h del matí. Després, a les 9 h es farà la cercavila de la Gegantona Laia que sortirà del Palau de la Virreina passant per la Rambla, la Boqueria, Call fins a arribar a plaça de Sant Jaume. 

Aquell matí, a la plaça Reial, els gegants de totes les colles geganteres de Barcelona i alguna de fora de la ciutat es reuniran a la XL Trobada de Gegants a Ciutat Vella a les 10.30 h per després integrar-se al Seguici de Santa Eulàlia que començarà a les 11 h, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. Es farà la baixada de Santa Eulàlia i a la plaça de Sant Jaume i a les 13.15 h es faran els Balls de la Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.  

A la tarda es faran dues ballades de sardanes: una doble a les 17 h a l'Avinguda de la Catedral i l'altre a les 18.30 h a la Plaça Sant Jaume. I al Palau de la Virreina, a les 18.30 h, se celebrarà la Passejada de les Laies i la Baixada de Santa Eulàlia que seguirà aquest recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia (ofrena floral i Ball de Santa Eulàlia, cap a les 19.50 h), carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (Ball de Santa Eulàlia a les 20.25 h).

Després d'un cap de setmana de celebració, els Castells de focs tancaran la festa a les 20.30 h de la nit a la Plaça Sant Jaume. 

Escrit per
Time Out Barcelona Editors

Detalls

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà