Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festes de Santa Eulàlia

  • Què fer
Ball de Santa Eulàlia
Foto: icubBALL DE SANTA EULÀLIA
Publicitat

Time Out diu

Gegantes, bestiari infantil, capgrossos, concerts i puntaires!

No cal esperar fins al setembre per una mica de festa i pujada d'autoestima barcelonina: el cap de setmana de l’11, 12 i 13 de febrer se celebra Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat. S'han programat moltes activitats amb la gegantona Laia, els dracs, els diables i l'Àliga de la Ciutat, i aquest any les festes arriben amb dues novetats: per primer cop, el cant coral participa en les festes amb les veus més joves del Raval i els veterans Cors de Clavé. A més,  a les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres. Agafeu agendes que us destaquem les millors activitats!

Divendres 11

Divendres és el dia dels concerts: a les 18.00 h al Palau de la Generalitat hi podreu veure l'audició festiva del Carilló a càrrec d’Anna Maria Reverté. Hi haurà els tradicionals ball de Santa Eulàlia, ball de bastons, de cavallets i els ballets I, II, III i IV.

A les 20 h, l'Àliga començarà el seu recorregut: des de la plaça de Sant Jaume, pel carrer de Jaume I, la plaça de l’Àngel, el carrer de l’Argenteria, el carrer dels Sombrerers, la placeta de Montcada, el passeig del Born, el carrer de Santa Maria, el Fossar de les Moreres i la plaça de Santa Maria. Acabarà amb el Ball de l'Àliga a l'interior de la Basílica, al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

A les 21.30 h a la plaça Sant Jaume, la Federació de Cors de Clavé participarà per primer cop en viu a les festes de Santa Eulàlia, justament amb el Cor de Noies Àurea Rosa Clavé, l’Orquestra Simfònica Clavé i la Banda Municipal Rock.

Dissabte 12

Dissabte és ple d'activitats: a les 9 h començarà la cercavila de la Gegantona Laia. Sortirà des del Palau de la Virreina i passarà per la Rambla, el carrer de Ferran i la plaça de Sant Jaume.

A les 11 h, hi haurà una plantada i cercavila de la XIX Mostra de Gegantons de les colles de Coordinadora: totes les figures infantils de les colles de geganters es trobaran per desfilar pels carrers de la ciutat.

A les 17 h, a l'avinguda Catedral, hi haurà una representació moderna del Ball de Santa Eulàlia, amb l'Esbart Santa Eulàlia i la Cobla Maricel. Al mateix lloc, a les 20 h hi haurà una trobada de colles bastoneres.

A les 21 h, a la Catedral de Barcelona, podreu veure un espectacle de dansa: l’Esbart Ciutat Comtal presenta la novena edició d’Eulàlia, un espectacle de música i dansa que vol homenatjar la patrona i per això es representa just damunt la cripta que n'acull el sepulcre amb les relíquies. També tindreu l'oportunitat de veure aquest espectacle diumenge a les 16.45 h. Mentrestant, a les 21.30 h a la plaça Sant Jaume, el cor infantil Smiling i el cor jove Musicals’s Choir, de l’Escola de Músics i JPC del Raval faran un concert coral a favor de la integració social i de la diversitat.

Diumenge 13

Si sou dormilegues i viviu al Born, prepareu-vos per un diumenge matiner: a les 8 h del matí la música dels grallers desfilarà pel barri fent la baixada de Santa Eulàlia. A les 11.30 h hi haurà una diada castellera a la plaça de Sant Jaume, la primera de l'any!

A les 10.30 h, a la plaça Reial, els gegants de totes les colles geganteres de Barcelona i alguna de fora de la ciutat es reuniran per després integrar-se al Seguici de Santa Eulàlia, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. Començarà a les 11.30 h i es farà la baixada de Santa Eulàlia a partir de les 12 h. A les 13.15 h a la plaça de Sant Jaume es faran els Balls de la Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat, i Ball de Santa Eulàlia a càrrec dels Gegants Nous de la Plaça Nova.

A la nit, Barcelona s'il·lumina: el correfoc començarà a les 20.15 h a la plaça Reial, i farà un recorregut pel passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (final cap a les 21.00 h). A la plaça de Sant Jaume, en acabar el correfoc, la plaça retronarà amb un gran castell de focs que il·luminarà el cel de Barcelona.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà