Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festival Empodera't

  • Què fer, Centres culturals
Festival Empodera't
Foto: Festival Empodera't
Publicitat

Time Out diu

Un festival per treballar en un feminisme transversal i inclusiu

La invisibilització de les capacitats artístiques, creatives i tècniques de les dones i identitats
dissidents és un tema comú sobre els escenaris tant en la direcció d’espectacles i festivals, com en la creació i el disseny d’aquests. La 3a edició del Festival Empodera't pretén, del 21 d'octubre al 4 de novembre, crear espais de trobada culturals entre artistes, veïnes, col·lectius de dones i entitats feministes per treballar el feminisme transversal i inclusiu als casals del barri Horta-Guinardó. 

Us deixem una breu agenda de les activitats que no us podeu perdre:

Dimecres 25 d'octubre

17 h. Teatre Zorilla de Badalona. Ens connectem entre les perifèries, amb el FILMETS Badalona Film Festival, amb la sessió “Feminismes”. 

 

Divendres 27 d'octubre

18 h. Casal del Barri La Barraca del Carmel. La companyia Boia Teatre, amb l'obra “La família de les germanes Algaba”, pretén visualitzar la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere amb els infants, a més de valorar els diversos models de família.

Dissabte 28 d'octubre

20 h. Casal de Barri Can Travi. Cabaret Empodera't: Un dels esdeveniments més atrevits i esperats del festival. Una nit reivindicativa i divertida, presentada per l'artista drag king Ken pollet, amb artistes emergents d'arts escèniques com l'artista del transformisme i travesti Gilda Love, les músiques i humoristes cia. Patas Parriba i les djs. animadores de la perifèria Bizaplayers.

Dijous 2 de novembre

19 h. Sala Polivalent de Montbau. Podreu veure l'obra “Les Kellys influencers pugen a l’escenari” de la companyia Cocorocó que denuncia com es vulneren els drets de les dones grans. 

Divendres 3 de novembre

20 h. Casal de Barri Font d'en Fargues. La companyia Victoria Sickness presenta l’espectacle queer i cañí “Circografía de una travesti”. Una història autobiogràfica on reformula la seva infància i adolescència no viscuda, sense cap referent.

Dissabte 4 de novembre

19 h. Casal de Barri La Barraca del Carmel. El monòleg “Jo i la meva futura jo” de Núria Clotet parla de les peripècies que fa una dona per ser una amiga, filla, mare i professional com toca.  

A més podrem visitar dues exposicions de llarga durada: del 6 d’octubre al 3 de novembre l'exposició interactiva d’adolescents “Sóc jove, sóc trans”. Del 21 d’octubre al 30 de novembre l'exposició del projecte que posa en manifest la invisibilització que pateixen les dones, persones del col·lectiu LGTBI o amb identitats dissidents que pateixen a la indústria musical catalana “Pugem als escenaris”.

A més, l'edició acabarà el 10 i 24 de novembre amb una ruta històrica per la Barcelona putidissident, “la Putivuelta”, un projecte liderat per la Violet Ferrer de la companyia 'Tirititranstranstrans'.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà