Foguerons de Sa Pobla a Gràcia 2017

Què fer Gratis

Time Out diu

Us heu passejat entre fogueres als carrers de Barcelona en ple mes de gener? Heu menjat botifarrons cuinats a una foguera enmig d'una plaça? Si la idea us sembla interessant, no us perdeu la celebració de 'Sa Pobla a Gràcia', que enguany celebren 25 anys. Sa Pobla és una petita població de Mallorca, on cada any per Sant Antoni se celebra una ancestral i tradicional festa on els foguerons, els xeremiers de flabiols, les ximbombes, els glossadors i cantadors, són els protagonistes. Com a prèvia de la festa, coincidint amb els 25 anys de Foguerons a Gràcia, a mitjans de gener 500 veïns del barri lligats sobretot a entitats i teixit associatiu es van desplaçar a Sa Pobla en vaixell per participar-hi.
 
L'any 1993 es va començar a portar l'esperit de la festa als carrers i places de la Vila de Gràcia i, des de llavors, la festa esdevé cada any punt de trobada de mallorquins i mallorquines, eivissencs, menorquins i altres illencs acompanyats, com no, de locals i turistes. Danses tradicionals, gastronomia, música, fogueres... animeu-vos a conèixer una de les festes més tradicionals de Mallorca sense moure-us de Barcelona.
 
Enguany el dia gran serà dissabte 28, que comença amb una sessió de folk (12 h) als mercats de Lesseps, l'Estrella, la Llibertat i a l'Abaceria i d'espectacles al Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia (Maspons, 6). Al vespre es reprèn l'activitat amb la trobada de Xeremiers i els seus lluïments i una cercavila que surt de la Plaça de la Vila a les 20.30 h. A les 21.30 h es remata la festa amb l'encesa dels foguerons a les places i carrers del barri. I que comenci la festa!
 
Per anar escalfant les fogueres, es preveuen actes ja des de dijous 26 de gener. El Centre Artesà Tradicionàrius acull la inauguració de l’exposició 'Sant Antoni, la festa major de l’hivern'; el cantautor Pere Tàpias s’encarrega de presentar un acte que lliga música i gastronomia; un tast de productes mallorquins i glosada a càrrec de glosadors de les Illes i el Principat, com Mateu Xurí, Maribel Servera, Catalina Canyelles i els glosadors del Cor de Carxofa. La Fundació Festa Major de Gràcia Espai Musons (Alzina, 9) celebra també la inauguració de l’exposició 'Cartells de sa Pobla a Gràcia'.
 
Divendres 27 de gener, el Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia inaugura l’exposició 'Falles i fogueres' i acull una conferència sobre com va ser que una tradició de sa Pobla arribés a Barcelona. La cultura tradicional balear serà protagonista també al Tradicionàrius amb molta música. Es farà un taller de ball de bot i després concerts amb el grup de música tradicional Es Bastió de S’illa, que presenta el disc 'Serenades' amb la col·laboració especial de Maria Jesús Martí i l’històric grup mallorquí Al Mayurqa.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers