Foguerons de Sa Pobla a Gràcia 2018

Què fer Gratis

Time Out diu

Us heu passejat entre fogueres als carrers de Barcelona en ple mes de gener? Heu menjat botifarrons cuinats a una foguera enmig d'una plaça? Si la idea us sembla interessant, no us perdeu la celebració de 'Sa Pobla a Gràcia'. Sa Pobla és una petita població de Mallorca, on cada any per Sant Antoni se celebra una ancestral i tradicional festa on els foguerons, els xeremiers de flabiols, les ximbombes, els glossadors i cantadors, són els protagonistes. L'any 1993 es va començar a portar l'esperit de la festa als carrers i places de la Vila de Gràcia i, des de llavors, la festa esdevé cada any punt de trobada de mallorquins i mallorquines, eivissencs, menorquins i altres illencs acompanyats, com no, de locals i turistes. Danses tradicionals, gastronomia, música, fogueres... animeu-vos a conèixer una de les festes més tradicionals de Mallorca sense moure-us de Barcelona.

Enguany el dia gran serà dissabte 27, que comença amb una sessió de folk (12 h) als mercats de Lesseps, l'Estrella, la Llibertat i a l'Abaceria i una matinal de contes i titelles tradicionals mallorquins (4 €) al Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia (Maspons, 6). Al vespre es reprèn l'activitat a les 19.30, quan les colles de Cultura Popular de Gràcia i les de sa Pobla es trobaran a la plaça de la Vila, per fer els balls de lluïment per donar pas a la cercavila a les 20.30 h. A les 21.30 h es remata la festa amb l'encesa dels foguerons a les places i carrers del barri. I que comenci la festa!

Per anar escalfant les fogueres, es preveuen actes ja des de dijous 26 de gener. El Centre Artesà Tradicionàrius acull a partir de les 20 h una vetllada al Bar del CAT que comença amb una degustació de productes mallorquins i continua amb una glosada oberta a tothom, a càrrec dels Glosadors de les Illes i Cor de Carxofa. Hi haurà un moment de record pel músic i gurmet Pere Tàpias, mort l’any passat, que tradicionalment havia presentat l’acte. 

Divendres 27 de gener, el Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia acull a partir de les 19 h la inauguració de l’exposició 'Xeremiers antics de Mallorca', la projecció del documental '25 anys dels Foguerons de sa Pobla a Gràcia’ i un col·loqui sobre 'Les noves festes populars a Mallorca'. El C.A.T., per la seva banda farà un taller per aprendre a ballar les danses típiques del Pirineu i, sobretot, ball de bot, les danses tradicionals de les Balears, concert i ball de bot amb el grup de música tradicional Al-Mayurqa i espectacle 'Ball Roig'.

Detalls

També t'agradarà