Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Fotoperiodisme per crear i remoure consciències

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

© Santi Palacios

Fotoperiodisme per crear i remoure consciències

El Palau Robert acollirà des del setembre i fins al febrer la mostra de fotoperiodisme ‘Creadors de consciència’, que organitza DKV Assegurances i comissaria Chema Conesa

Per Time Out en col·laboració amb DKV Assegurances
Advertising

Il·lustrar el dolor aliè, evidenciar la desigualtat i la injustícia, denunciar les contínues violacions dels drets humans a cada racó del planeta o retratar la lluita de tants éssers humans per la seva dignitat són alguns dels nobles objectius que persegueixen els fotoperiodistes. L'exposició ‘Creadors de consciència’, produïda per DKV Assegurances amb motiu dels seus 20 años de RSC (Responsabilitat Social Corporativa), exhibeix 120 obres de 40 fotoreporters espanyols que han mirat el món a través de les seves lents per aconseguir precisament això: remoure i crear consciències.

© Pep Bonet

Un homenatge al fotoperiodisme espanyol

L'exposició és, sobretot, un tribut als fotoperiodistes, tenaços professionals compromesos amb el nostre món que molt cops posen les seves vides en perill per documentar, denunciar i conscienciar. La seva feina és discreta, massa sovint súper precària, però imprescindible per mostrar-nos el que passa al nostre planeta i, en definitiva, mantenir la nostra humanitat.

© Ana Palacios

Els fotoperiodistes

Entre els 40 fotoperiodistes que mostren les seves imatges en aquesta exposició hi ha veterans de l'ofici, com Gervasio Sánchez, Kim Manresa o Clement Bernad, i noms emergents com els de Santi Palacios, Andoni Lubaki, Lurdes R. Basolí o Antonio González Caro. Tots ells han obert els seus arxius perquè l'equip de comissaris capitanejat pel fotògraf Chema Conesa poguessin seleccionar les millors imatges. 

Advertising
©Olmo Calvo

Una exposició en moviment

La mostra s'inaugurarà el dia 6 de setembre al Palau Robert, on es podrà veure fins el 10 de febrer (amb cinc mesos i mig, us quedeu sense excuses per no anar-hi). Després, viatjarà fins al Círculo de Bellas Artes de Madrid, al maig s'aturarà al festival PhotoON de València i, a partir del juliol, es podrà veure a La Lonja i a la Torre DKV de Saragossa. 

©Mingo Venero

20 anys de responsabilitat social

Amb aquesta exposició, DKV Seguros celebra 20 anys del seu programa de responsabilitat social, un projecte centrat en temàtiques que comparteixen les fotografies seleccionades per la mostra: el canvi climàtic, les malalties, la discapacitat o l'exclusió social. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising