Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
J163395606
Tony Evans/Timelapse Library Ltd.English artist David Hockney working in a studio, circa 1967. (Photo by Tony Evans/Getty Images)

Fusió de cinema i art

El primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani on descobrireu intimitats i detalls de la vida i obra d’un munt d’artistes

Time Out en col·laboració amb Moritz
Publicitat

Arriba la segona edició del Dart, festival de cinema documental dedicat completament a l’art contemporani que es fa als Cinemes Girona, el MACBA i la Fundació Foto Colectania. El festival, que compta amb el suport de Moritz, programa deu documentals sobre art contemporani, fotografia, comissariat d’art, activisme i arquitectura, i es fixa en els artistes, els seus processos de creació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs.

El documental estrella de la secció oficial és sobre Yayoi Kusama, cotitzada i genial artista japonesa de 88 anys que segueix creant. Altres peces destacades són la pel·lícula dedicada al fotògraf Alberto García-Alix i el documental que Isabel Coixet va realitzar al voltant de la figura del xinès Cai Guo-Qiang, el primer artista viu que va exposar al Museo del Prado. També destaca la peça dedicada a l’artista britànic David Hockney (foto), una de les principals figures del pop art i que encara sorprèn amb les seves creacions.

A més, el Dart inaugura una nova secció especial, dedicada al 50 aniversari de l’art pobre, que inclou una conferència del comissari i crític d’art Germano Celant, considerat el pare del moviment, i la projecció de tres documentals sobre Michelangelo Pistoletto, Pino Pascali i Marisa Merz, l’única dona representant del moviment.

 

Cinemes Girona, MACBA i Foto Colectania.

 Del 29 de novembre al 2 de desembre.

dart-festival.com

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat