Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gastronomic Forum Barcelona 2023

  • Què fer
  1. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona
  2. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona
  3. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona
Publicitat

Time Out diu

El Gastronomic Forum Barcelona, una de les cites clau de la gastronomia a Catalunya, celebrarà l'edició més gran de la seva història del 6 al 8 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb 350 empreses expositores d'alimentació. Enguany se centrarà en la cuina que defensa la biodiversitat. "La biodiversitat per intentar preservar espècies i recuperar aliments indispensables a la cuina", ha detallat el codirector del saló, Pep Palau. En aquesta línia, bona part dels més de cent cuiners participants presentaran les seves iniciatives vinculades a l'ús de productes autòctons i la recuperació de mètodes d'elaboració tradicionals. Entre els xefs que hi seran hi ha els germans Roca, Albert Adrià o Gessamí Caramés.

Enguany passaran pel fòrum més de 200 xefs, pastissers, sommeliers i altres experts en gastronomia. Els restaurants participants en el saló sumen 55 estrelles Michelin clàssiques i 11 estrelles Michelin verdes (*V), que reconeixen els qui treballen per preservar el medi ambient a través d'una gestió eficient dels recursos. Els organitzadors han ressaltat que combinen la presència de grans empreses amb la de petits productors de kilòmetre 0 i que tot plegat pretén ser un aparador pels cuiners.

La cita també abordarà el malbaratament alimentari, entre altres temes d'actualitat. Destaca també un homenatge a les dones del món rural, una sessió sobre la recuperació de les conserves tradicionals d'aliments o els guardons que distingiran el Millor Panettone i el Plat Favorit dels Catalans. A banda de Catalunya, la cuina de Galícia serà una de les protagonistes del fòrum. També passaran per l'esdeveniment xefs com Jesús Sánchez (El Cenador de Amós), Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar) o Lucía Freitas (A Tafona). A més, també hi haurà noms internacionals, com la danesa Kamilla Seider, al capdavant del restaurant Lola de Cophenaguen, o la belga Joke Michiel.

La cita també és una oportunitat immillorable per prendre mesures de cara a Nadal i descobrir productes que seran novetats d'impacte a les taules familiars. Per exemple? Croquetes de panettone artesanes de Coc & Delicatessen; un calendari d’advent de salses dolces artesanes de Can Bech, amb un total de 24 sabors gurmet especials per a maridar amb formatges; i els gelats de cafè ristretto amb xocolata, de barattolino de caramel salat i d’ametlla i bergamota de Sandro Desii, que també presentarà un sorbet gastronòmic de Piparra. Els carnis gurmet també tindran presència amb una 'wagyussada', un embotit elaborat a la manera tradicional de la sobrassada, però amb carn i greix de boví Wagyu de Kobe (Japó), de The Butcher Society.

Els cuiners emergents hi tindran un paper destacat amb l'entrega del Premi Cuiner 2023 Gastronomic Forum Barcelona, abans conegut com a Cuiner de l'Any. Entre els finalistes hi ha Rafa Panatieri i Jorge Sastre (pizzeria Sartoria Panatieri de Barcelona, que recentment ha estat reconeguda com la millor pizzeria europea segons el rànquing 50 Top Pizza Europa 2022); Charly Morote, Sergi Puig i Gemma López (Suru Bar, a Barcelona) o Adrià Edo (Dit i Fet, a Girona). I l'Agència Catalana de Turisme i la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural presentaran la designació de Catalunya com a regió Mundial de Gastronomia per a l'any 2025, que pot representar una gran oportunitat per al sector alimentari del país.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors

Detalls

Adreça
Preu
30 € entrada un día. 40 € los tres días
Horaris
10 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà