Impasse

Què fer
Impasse
1/2
© Ajuntament de Barcelona. Institut de CulturaImpasse
Impasse
2/2
© Ajuntament de Barcelona. Institut de CulturaImpasse

Time Out diu

Instal·lació de Julia Calvo per al Castell de Montjuïc que presenta una reinterpretació artística en clau contemporània dels calabossos construïts al s. XVIII, avui museïtzats. Aquests espais van empresonar a personatges considerats subversius en cadascuna de les diverses etapes en què el Castell va exercir a la ciutat de Barcelona de fortalesa coercitiva, simbòlica i material.

'Impasse' convida el públic a caminar per un calabós de metacrilat. Murs transparents, no com els dels calabosos reals de Montjuïc –que convertien en invisibles per a la societat els presoners–, però també sòlids, metàfora de la censura i la prohibició en una era suposada transparència com la niostra.

Julia Calvo ha reproduït algunes de les intervencions realitzades en els murs reals pels presos de diferents períodes històrics, per reflectir com el dibuix, com a necessitat expressiva bàsica, esdevé una forma de diàleg amb un món del qual el pres es troba incomunicat.

'Impasse' és fruit de la col·laboració entre el Castell de Montjuïc i l'Escocesa, centre de producció artística multidisciplinar.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers