Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yin Ioga

Ioga per a tots els gustos a Barcelona!

Pels empresaris, pels guerrers, pels dansaires...!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Hatha, vinyasa, ashtanga, bikram, kundalini... de ioga n’hi ha de molts tipus però hi ha espais de la ciutat on, a banda de practicar diferents estils, aposten per afegir-los alguna altra característica que els faci especials. Trobem versions d’oficina, amb passos de ball, barrejat amb arts marcials… està, pràcticament, tot inventat! I a bon preu perquè molts d’aquests tallers els programen alguns dels més dels més de 50 centres cívics de la ciutat!

Office Ioga

Us passeu vuit hores asseguts en una cadira, amb els dits teclejant i els ulls llegint el miler de mails que us arriben a la safata d’entrada. I així, dia rere dia. Feu un kit-kat. Ep, i no teniu excusa! Podeu fer-lo al migdia cosa que us permetrà tenir la feina feta en sortir de la feina i centrar-vos només a fer birres afterwork. A la Casa Elizalde (Dreta de l’Eixample) us proposen que us apunteu a les sessions d’Office Ioga, entre 14 i 15 h, que us aniran de luxe per fer un parèntesi, renovar energies i tornar al despatx amb la ment clara. A més, gràcies al ioga eliminareu estrès, tensions i molèsties musculars.

Ioga Dance

L’entrenament de les estrelles: van començar fent ioga a seques, després es van passar a la boxa, més tard van provar el ballet-fit i, ara, fan 'Ioga Dance'. Al Centre Cívic Navas (Sant Andreu) connecten dansa i ioga per ajudar-nos a millorar la nostra consciència corporal i la respiració. A un altre barri barceloní, al Poble Sec, El Centre Cívic El Sortidor també aposta per aquesta fusió i als tallers de ‘Dansa ioga’ combinen la pràctica d’asanes del ioga amb moviments d’altres disciplines com la dansa contemporània o el jazz.

Publicitat

Vira Ioga

Una fusió d’arts marcials tradicionals amb hatha ioga. Això li hauria anat bé al Son Goku! El nom ho diu tot: vira ioga es tradueix com a ioga del guerrer. D’entrada sobta però aquesta combinació, creada per Arjuna, ‘el canalla del ioga’, té com a objectiu que ens aprofitem dels beneficis de totes dues disciplines. Així, gràcies a les arts marcials treballem el nostre sistema motriu i l’autoconfiança i, amb el ioga, guanyem equilibri i consciència. El vira ioga ens ajuda a treure la nostra força interior, a creure en nosaltres mateixos i superar adversitats. En fan a Marychiasana (Born) o a la Casa Elizalde (Dreta de l’Eixample).

Lu Jong: Ioga Tibetà

Busqueu una manera de compensar el poc que us moveu durant el dia? El Ioga us ajudarà a combatre problemes d’esquena o desequilibris emocionals. Al Centre Cívic Convent de Sant Agustí es fixen en el Lu Jong, una tècnica tàntrica que obre els chakras del cos i que ens ajuda, diuen, a tenir un cos sa i un estat mental calmat, savi i compassiu. Aquesta versió del ioga tibetà ha arribat a Occident gràcies al mestre budista Tulku Lobsang que ha destil·lat l’essència del Lu Jong en un recull d’exercicis adaptats a nosaltres i al món actual.

Publicitat

Pilates Ioga

Per què triar entre una o l’altra? Podem fusionar-les! Si combinem ioga i pilates podem enfortir, flexibilitzar i tonificar la musculatura del nostre cos: tot a la vegada. Reforçarem la zona abdominal i aprendrem a gaudir de cada moviment amb exercicis relaxats que ens serviran per ajudar les nostres articulacions i alinear-les i corregir els mals hàbits posturals. A molts dels centres cívics de Barcelona fan tallers de ioguilates i a centres com el Sarrià Yoga Asana Chikitsa també ens acosten el pilates ioga.

Ioga Prenatal

Happy Milk (Dreta de l’Eixample) és el primer club de mares i bebès: un espai immens, lluminós i càlid, dedicat al 100% a la maternitat. Pensant en la dona embarassada, fan classes de ioga prenatal: s’hi treballen asanes adaptades a aquest moment vital; s’enforteix el sol pelvià; s’aprèn a controlar millor la respiració com a font d’energia i força pel part i a calmar la ment i el cos. A més, les sessions acaben sempre amb uns exercicis de relaxació i meditació per connectar amb nosaltres mateixes i amb la nostra criatura.

Publicitat

Ioga a la llum de les espelmes

Aquestes classes a la llum de les espelmes busquen connectar-nos amb nosaltres mateixos a través d’una pràctica més suau i lenta que ens porti a una relaxació profunda. Són sessions on l’objectiu és preparar cos i ment per un somni reparador i on us donaran eines per trobar la calma sempre que ho necessiteu. És a 'Espacio de Yoga' (El Putxet) on us ensenyaran a arribar a un estat de serenitat, equilibri i harmonia interior.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat