Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ismael Smith, la bellesa i els monstres. Visita comentada

  • Què fer, Rutes i passejades
Publicitat

Time Out diu

Cada dissabte visites comentades d'1,5 h a l'exposició 'Ismael Smith, la bellesa i els monstres', incloses a l'entrada. A l'agost, només grups amb reserva prèvia. A les 11 h (castellà) i a les 12.30 h (català).

L’escultor, gravador i dibuixant Ismael Smith (Barcelona, 1886 – White Plains, Nova York, 1972) té una vida de pel·lícula. Orfe de pare, amb tres germans que esdevindran milionaris; dandi vital, gai i catòlic; emigra el 1919 a Nova York amb la família. Un germà gran mor assassinat per la màfia, ell abandona progressivament l’art i comença a cercar, com a aficionat, una cura per al càncer. Abraça el nudisme i acaba els darrers dotze anys de la seva vida ingressat –contra la seva voluntat– en un sanatori psiquiàtric. Des d’allà envia nombroses cartes a tots els seus amics. Mai les van rebre.

Segons el seu germà gran, l’Ismael “va ser un artista molt popular a la seva joventut a Barcelona però aquí no acabava mai res”. En tot cas, es tracta d’un artista poc conegut per bé que ara una mica menys gràcies a l’exposició 'Ismael Smith. La bellesa i els monstres', comissariada per Josep Casamartina.

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà