Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Kosmopolis 2013

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Lemur
Paula Bonet

Kosmopolis 2013

Les 7 propostes de la festa de la literatura que no et pots perdre

Advertising

Bolaño a escena

Què fer Activitats literàries

Molts espectadors conserven a la retina la gairebé impossible versió teatral de l'obra de Roberto Bolaño '2666', un dels muntatges més recordats d'Alex Rigola. Kosmópolis i l'antològica dedicada al l'escriptor xilè representaven el marc idoni per tornat a reunir quatre dels protagonistes de la gesta; Rigola, Pablo Ley, Joan Carreras i Andreu Benito miraran de respondre què fa que la literatura de Roberto Bolaño resulti tan convincent a nivell teatral. I en primícia, Carreras i Benito interpretaran 'El policia de las ratas'.

Roberto Bolaño: la gestació d'un mite

Què fer Activitats literàries

La primera edició de la festa internacional de la literatura, Kosmopolis 2002, va comptar amb un convidat especial: Roberto Bolaño. L'escriptor xilè començava a ser conegut. Coincidint amb el dècim aniversari de la mort de l'autor, el CCCB li dedica una exposició i amics i coneguts seus, A.G. Porta, Jorge Herralde, Pere Gimferrer i Jaume Vallcorba parlen de la formació del mite Bolaño.

Advertising

Batalla de sèries

Cine Ciència ficció

Ha plogut des que el 1959 físic i novel·lista C.P. Snow lamentava la distància entre el món científic i la literatura. Les dues cultures i els seus protagonistes van i venen, per això Kosmopolis no té por d'apropar-nos a Mart, debatre sobre física quàntica o explorar el genoma. Però ara toca parlar de sèries i pel·lis de ciència ficció; sou de 'Matrix' o de 'Perdidos', de 'Prometheus' o de 'Fringe'? Jorge Carrión i Nacho Vigalondo discutiran els pros i contres i miraran de posar-se d'acord.

Dave McKean

Què fer Activitats literàries

La literatura i les arts plàstiques també van de la mà; per això Kosmopolis reserva un espai per a la il·lustració i la novel·la gràfica britànica. I qui millor per parlar de la qüestió que l'autor de culte David McKean, creador de còmics com 'Arkham Asylum' i 'Sandman'. Voleu saber què és l'arbre blau? No us perdeu la conferència on repassarà la seva trajectòria professional.

Advertising

Gran Slam Barcelona

Què fer Activitats literàries

Kosmopolis torna a oferir l'oportunitat de gaudir d'alguns dels millors slammers del panorama nacional i internacional. Els recitadors només se serveixen de la veu i el cos per donar volada als seus versos, tota una experiència de poesia oral contemporània en què els vots i l'opinió del públic resultaran decisius. Vaja, feu-vis sentir i que tornin els tomàquets i l'enciam als teatres!

Glissando* + Bläue + Pulpopop

Música Pop

Al Kosmopolis també hi ha lloc per a les activitats familiars; i a més de projeccions, com l'estrena de 'The Distance From the Moon' i una xerrada sobre física quàntica, Glissando*, Bläue i Pulpopop ofereixen un miniconcert de de cançons inspirades en la ciència-ficció. A 'Les llums a les ones' fins i tot podreu crear els vostres limericks.

Advertising

David Carabén

Música Rock i indie

La paraula dita i cantada també és literatura, literatura en viu, com demostrarà David Carabén en aquesta actuació única. I si 'L'amor feliç' de Mishima naixia del cor i inspirat en 'Il n'y a pas d'amour heureux' de George Brassens, el concert que ofereix avui és l'antítesi. Hi sonaran temes de Noel Coward, Beah Boys, Serge Gainsbourg i PIL, entre d'altres.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising