Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Fàbrica en Obert

  • Què fer
  1. Fabra i Coats
    © Irene Fernández
  2. Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani
    © Maria Dias
Publicitat

Time Out diu

La Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona s’apunta a la Festa Major de Sant Andreu amb La Fàbrica en Obert, jornades de portes obertes que agrupen una sèrie d’activitats culturals a l’equipament entre el 29 de novembre i el 8 de desembre.

Es podrà visitar l’exposició 'Un dia em vaig creuar amb un meteorit', que recull els treballs de vuit artistes que utilitzen l’espai còsmic com a filtre per representar els desitjos humans, la vida a la Terra i el coneixement. El divendres 29 de novembre a les 19 h tindrà lloc a l’Espai Zero la lectura audiovisual 'The Case for Letting the Stars Determine Who I Date' (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem), a càrrec de la investigadora Núria Gómez Gabriel, una performance sobre la transformació de les nostres relacions afectives després de la introducció de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial.

La Fàbrica en Obert viurà la seva activitat central el dissabte 30 de novembre, entre les 11 i les 23 h, on durant tot el matí hi haurà jornada de portes obertes a l’equipament amb diferents activitats. D’11 a 14 h es podrà accedir a la segona planta de l’edifici, on hi ha molts dels tallers i bucs dels artistes residents, i on es podrà parlar amb ells directament, veure com treballen i observar in situ el procés de creació de les seves obres. A les 11.30 h s’oferirà una visita guiada per la Fàbrica, d’una hora i mitja de durada, que farà parada als tallers, amb rebuda personalitzada per part dels artistes, els quals explicaran un per un el seu treball a l’equipament. Posteriorment, els que hagin participat a la visita podran gaudir d’un assaig obert a càrrec d’Alba Sanmartí, que està treballant en un espectacle de dansa relacionat amb la commemoració del trentè aniversari de la mort de Samuel Beckett.

L’altra activitat matinal serà un procés col·lectiu realitzat per La Nave Va, BitLab, Aalbers i Sara Fontán, KònicLab, Irma Marco, Lo Relacional, Escoleta de Cinema (Teleduca), Aldo Aranda i Fernanda Gomes com a part de L’Ordit, programa de cultura i territori. Constarà, a les 11h, d’una passejada pels espais verds i els paisatges sonors de Sant Andreu; i de 13 a 18h, d’una instal·lació a l’Espai Zero sobre les resistències verdes per tramar el barri i el museu.

La jornada es completa amb la cinquena edició del The Exploding Fest (de 18 a 23 h).

El 4 de desembre hi haurà vetllada musical organitzada juntament amb l’Ateneu L’Harmonia. A les 20.30 h actuarà La Cosa Pública, el nou projecte de Roger Peláez i Vidal Soler. I a les 21.30 h serà el torn d’Istari Band, un grup de heavy metal de Sant Andreu que va ser seleccionat pel projecte jove 08030 de l’Ateneu L’Harmonia.

Per últim, el cap de setmana del 7 i 8 de desembre la Fàbrica acull el Reteena - Festival audiovisual jove de Barcelona, una proposta feta per joves i per a joves que inclou classes magistrals, tallers, projeccions i altres activitats relacionades amb el cinema.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà