Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xocolatada
©Icub

La Mercè del Tricentenari

Per conèixer la ciutat del 1700, apropeu-vos a la Ciutadella i el Born

Publicitat
La Ciutat de la Bullícia, història

La Ciutat de la Bullícia, història

Barcelona s'engalana per celebrar el casament de l'arxiduc Carles I i Elisabeth Cristina de Brunsvic-Wolfensbüttel, i vosaltres podeu ser protagonistes de la festa. A la Ciutadella, es recrea la ciutat d'abans del setge: a l'Umbracle, Rafael de Casanova, Antonio de Villarroel i l’arxiduc Carles relataran els fets del 1714; i si volteu pel parc també topareu amb una processó de les d'abans, i amb la tavernera, la que ven xocolata i els escurapous, que us conviden a fer un viatge en el temps. 

La Ciutat de la Bullícia, Miquelets i Borbons

La Ciutat de la Bullícia, Miquelets i Borbons

A prop del Parlament, un dels edificis que es conserva en peu de l'antiga Ciutadella, han acampat uns personsatges especials, vestits amb cassaques blaves i amb les armes a punt, els miquelets. Fora muralles hi ha un altre assentament, el dels borbons, que van tenir un paper actiu durant el setge de 1714 i cada any reviuen la batalla d'Almansa. 

Publicitat
La Ciutat de la Bullícia, dansa

La Ciutat de la Bullícia, dansa

Al 1700, la gent també es trobava per fer un mos i un beure, per això a la Ciutadella s'ha recreat una taverna com les del segle XVIII, amb música, festa i ball. La companyia Xuriach ha recuperat coreografies i sonoritats antigues, i les porten a l'escenari, on també pujaran els esbarts de la ciutat per recrear i fer-vos dansar balls de l'època.

La Ciutat de la Bullícia, música

La Ciutat de la Bullícia, música

L'escenari 1714 s'omple de glossadors que, acompanyats de música, se serviran de la paraula per parlar d'ahir i d'avui, sempre amb la reivicació amb la punta de la llengua. Per l'escenari passarn "Xuri" (ds. 21, dg. 22 i dt. 24, a les 13.45, 16.15 i 19.45 h); Carles Belda i Jaume Arnella protagonitzaran una trobada intergeneracional (dv. 20, 22.15 h; ds. 21,  22.15 h; ds. i dt., 21.45 h; dl., 23.30 h). Josep Pedrals recitarà composicions que es llegien fa 300 anys (dv., 21 i 23.45 h; ds., 21 h; dg. i dt., 20.45 h; dl., 21 i 0.45 h); i el darrer dels protagonistes serà Francesc Riberta, que presentarà 'L'esca del pecat' (ds., 23.45 h; dg. i dt., 23 h; dl., 22.15 h).

Publicitat
Passat amb futur

Passat amb futur

La guerra, l'horror, l'honor i l'alegria, elements que han format part de l'univers de Barcelona en els darrers 300 anys, prenen forma en aquest espectacle audiovisual de Franc Aleu i Dani Serra. L'espectacle 'Passat amb futur' té lloc en un espai mític, el Parlament, polvorí de la ciutat a partir de 1714 i ara seu del poder legislatiu. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat