Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Mercè del Tricentenari

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Xocolatada
©Icub

La Mercè del Tricentenari

Per conèixer la ciutat del 1700, apropeu-vos a la Ciutadella i el Born

Advertising
Espai Veus

La Ciutat de la Bullícia, història

Barcelona s'engalana per celebrar el casament de l'arxiduc Carles I i Elisabeth Cristina de Brunsvic-Wolfensbüttel, i vosaltres podeu ser protagonistes de la festa. A la Ciutadella, es recrea la ciutat d'abans del setge: a l'Umbracle, Rafael de Casanova, Antonio de Villarroel i l’arxiduc Carles relataran els fets del 1714; i si volteu pel parc també topareu amb una processó de les d'abans, i amb la tavernera, la que ven xocolata i els escurapous, que us conviden a fer un viatge en el temps. 
Parc de la Ciutadella

La Ciutat de la Bullícia, Miquelets i Borbons

A prop del Parlament, un dels edificis que es conserva en peu de l'antiga Ciutadella, han acampat uns personsatges especials, vestits amb cassaques blaves i amb les armes a punt, els miquelets. Fora muralles hi ha un altre assentament, el dels borbons, que van tenir un paper actiu durant el setge de 1714 i cada any reviuen la batalla d'Almansa. 
Advertising
Taverna Colomer

La Ciutat de la Bullícia, dansa

Al 1700, la gent també es trobava per fer un mos i un beure, per això a la Ciutadella s'ha recreat una taverna com les del segle XVIII, amb música, festa i ball. La companyia Xuriach ha recuperat coreografies i sonoritats antigues, i les porten a l'escenari, on també pujaran els esbarts de la ciutat per recrear i fer-vos dansar balls de l'època.
pedrals.jpg

La Ciutat de la Bullícia, música

L'escenari 1714 s'omple de glossadors que, acompanyats de música, se serviran de la paraula per parlar d'ahir i d'avui, sempre amb la reivicació amb la punta de la llengua. Per l'escenari passarn "Xuri" (ds. 21, dg. 22 i dt. 24, a les 13.45, 16.15 i 19.45 h); Carles Belda i Jaume Arnella protagonitzaran una trobada intergeneracional (dv. 20, 22.15 h; ds. 21,  22.15 h; ds. i dt., 21.45 h; dl., 23.30 h). Josep Pedrals recitarà composicions que es llegien fa 300 anys (dv., 21 i 23.45 h; ds., 21 h; dg. i dt., 20.45 h; dl., 21 i 0.45 h); i el darrer dels protagonistes serà Francesc Riberta, que presentarà 'L'esca del pecat' (ds., 23.45 h; dg. i dt., 23 h; dl., 22.15 h).

Advertising
Passat amb futur

Passat amb futur

La guerra, l'horror, l'honor i l'alegria, elements que han format part de l'univers de Barcelona en els darrers 300 anys, prenen forma en aquest espectacle audiovisual de Franc Aleu i Dani Serra. L'espectacle 'Passat amb futur' té lloc en un espai mític, el Parlament, polvorí de la ciutat a partir de 1714 i ara seu del poder legislatiu. 
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising