Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La seducció del minotaure

La seducció del minotaure

Anaïs Nin

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

1. La sensualitat de Golconda
A 'Pel cantó de Swann', Proust ens parlava d’unes flors de til·ler seques que feien contorsions dins d’una gibrella d’aigua calenta. Una dansa botànica infinita. Així és com Anaïs Nin ens va descriure l’illa de Golconda, un paisatge idíl·lic on el sol ho pinta tot d’or. On conviuen els taronges més flamígers, els blancs més argentats, el violat del mango i la carn de la magrana.

2. Una barca arriba al tròpic
Només per llepar la mel que exsuden totes i cadascuna de les lletres d’aquesta novel·la ja val la pena que correu a les llibreries. La història comença amb una noia misteriosa, la Lillian, que arriba a Golconda amb una maleta sota el braç. És la nova cantant de l’orquestra de jazz d’un hotel, i diu que té els nervis com un manyoc de fils de seda que li tracen espirals per dins dels músculs.

3. Anem a la recerca del plaer
La primera edició de 'La seducció del minotaure' data del 1961. Ara els de Labreu la recuperen amb una traducció molt saborosa de Ferran Ràfols. Fa cosa de tres anys, Labreu va publicar un altre llibre d’Anaïs Nin, 'Una espia a la casa de l’amo'r, que era el relat d’una dona casada a la Nova York dels anys 50 que anava a la recerca del plaer sexual. És d’aquella literatura que t’entra per la pell i pel nas.


La seducció del minotaure
Anaïs Nin
Labreu edicions.
170 pàgines. 17 €.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat