Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La setena funció del llenguatge

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La setena funció del llenguatge

La setena funció del llenguatge

Laurent Binet

Per Josep Lambies
Advertising

1. No ha estat un accident
Al febrer del 1980, una furgoneta atropella el prestigiós semiòleg Roland Barthes, que passeja feliç per la Rue de Bièvre. Al volant del vehicle hi ha un búlgar que ha begut una mica, però no prou com per considerar-ho una infracció. La policia no troba cap document a les butxaques de la víctima. És ben estrany. Uns dies més tard, Barthes mor intubat en un llit d’hospital.

2. Una trama per petar-se de riure
El que us hem explicat fins ara és una veritat històrica. El que ve després és una novel·la negra que està entre l’obsessió de Kevin Costner amb pipa a 'JFK' i un còmic de 'Tintín'. El comissari Bayard és l’encarregat de la investigació, una mena de Maigret amb gavardina que haurà de batallar amb la plana d’intel·lectuals esquerranosos francesos. Pura caricatura.

3. Que grotesc és el món de les lletres
Si us penseu que aquest és un llibre per satisfer l’onanisme de l’erudit de torn esteu equivocats. El curs de la història no pot ser més grotesc. Ens trobarem Michel Foucault en una sauna d’ambient amb un àrab que intenta magrejar-lo, Jean-Paul Sartre sense l’audiòfon envoltat de deixebles pilotes i un professor que estudia el significat de les xifres i les lletres a la saga James Bond. No hi falta ningú.

La setena funció del llenguatge
Laurent Binet
Ed. de 1984. 476 pàgines. 21€.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising