La Setmana de l'Arquitectura 2018 en vuit propostes

Del 10 al 20 de maig tenen lloc conferències, rutes, exposicions per descobrir la ciutat en clau arquitectònica

© Eduardo Vicente

Hi ha qui diu que allò que fa maca una ciutat és la seva gent, però Barcelona també es defineix per la seva arquitectura, edificis singulars amb els quals convivim sense ser conscients de la seva potència. Per interactuar amb tot aquest patrimoni arquitectònic i urbanístic, del 10 al 20 de maig se celebra la Setmana de l’Arquitectura, impulsada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD. Inclou un complet programa d’activitats que busca la participació i el debat, d’una manera didàctica i divertida; aquestes són vuit maneres de gaudir-ne.

 

La Barcelona del GATPAC

Què és el que amaguen l'arquitectura i l'urbanisme? Comproveu-ho en aquesta ruta per Sant Gervasi; i és que la zona va passar de ser el lloc on les famílies benestants es construïen les residències d'estiu al segle XIX a l'emplaçament que molts dels arquitectes integrants del GATPAC van triar com a bari per viure. Aquells qui van introduir el moviment modern a Barcelona també van ser els responsables de projectes dels anys 30 com la Casa López al carrer Muntaner o la Casa Rodríguez Arias a la Via Augusta.

Llegir-ne més
Plaça Molina Diumenge 17 juny 2018 - Diumenge 15 juliol 2018

Domènec. Ni aquí ni enlloc

Exposició individual de Domènec (Mataró, 1962), que planteja un recorregut pel seu treball, des de finals dels anys noranta fins a l'actualitat, i inclou nous projectes. A partir de diferents edificis o monuments emblemàtics de la modernitat, Domènec analitza les propostes del moviment modern i el seu llegat en la contemporaneïtat, utilitzant com a suport de la seva recerca projectes in situ, instal·lacions, maquetes, fotografies, workshops, seminaris i vídeos. El seu treball parteix dels diferents contextos locals i estableix un diàleg amb altres àmbits internacionals, per tal de plantejar l’impacte actual de propostes utòpiques sorgides arran de la revolució industrial i en contraposició al capitalisme.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Dilluns 10 setembre 2018
Advertising

Comentaris

0 comments