Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Alternativa 2023

  • Què fer, Activitats de cine
Festival l'Alternativa
Festival l'Alternativa
Publicitat

Time Out diu

Un festival de cinema independent, crític i reflexiu

Torna el Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, que enguany celebra la seva 30a edició, que tindrà lloc del 10 al 19 de novembre a diferents espais de la ciutat i també a la plataforma Filmin. 

La seu central del festival seguirà sent el CCCB, al costat d'altres espais com el cinema cooperatiu Zumzeig, la Filmoteca de Catalunya i el cinema Maldà, que acolliran part de la programació. La seu ‘online’ tornarà a ser un any més la plataforma Filmin, on es podran veure gran part de les pel·lícules a competició, algunes d'elles per temps limitat.

'Fallen Leaves', l'aclamada pel·lícula d'Aki Kaurismäki, serà l’encarregada d'inaugurar la 30 edició de l'Alternativa. Una dolça tragicomèdia en què el cineasta finlandès ens torna a parlar de la desintegració de la classe obrera i de l'ascens social frustrat, en aquesta ocasió amb un bri d'esperança.

Durant el festival hi ha diferents sessions com la retrospectiva, dedicada a la directora de cinema Tatiana Huezo i les Sessions Especials, amb pel·lícules com l'últim film d'Alice Rohrwacher, 'La Chimera' (estrenada a la darrera edició de Cannes) i el darrer documental de Nicolas Philibert, que presentarà 'Sur l'Adamant' (Ós d'Or a la Millor pel·lícula a la Berlinale 2023) i impartirà la masterclass La improvisació, una necessitat ètica.

A la secció Satèl·lits hi haurà de convidada la guionista Clara Roquet, juntament amb altres cineastes afins al festival que ens apropen a la seva obra mitjançant una carta blanca on estableixen ponts amb referents de la seva filmografia i comparteixen el procés creatiu en una activitat oberta.

Per a celebrar els 30 anys de l'Alternativa l'organització ha volgut fer un petit homenatge al suport rebut per part de la crítica durant totes aquestes edicions. Han col·laborat amb l'ACCEC, Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica, per mirar enrere la seva història i descobrir quins títols i cineastes els van deixar empremta, i quins títols voldrien recuperar i posar en valor novament. Cada una d'aquestes propostes escollides per a la programació anirà acompanyada d'un podcast a través de la Ràdio l'Alternativa on cada un dels crítics i crítiques ens presentarà com recorda el moment de visionat al festival, com els va marcar, i la contextualitzarà amb la resta de la seva obra.

Tota la programació de films, seccions paral·leles i activitats que tindran lloc durant l'Alternativa 2023 ja està disponible.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
alternativa.cccb.org/2021/ca/
Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà