Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Alternativa 2021

  • Què fer, Activitats de cine
L'alternativa
L'alternativaL'alternativa
Publicitat

Time Out diu

Un festival de cinema independent, crític i reflexiu a Barcelona

Torna el Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, que defensa un cinema independent, crític i reflexiu. Aquest any l’Alternativa 2021 celebra la seva 28ena edició, que tindrà lloc del 15 de novembre al 5 de desembre a diferents espais de la ciutat  també a la plataforma Filmin. 

La seu central del festival seguirà sent el CCCB, al costat d'altres espais com el cinema cooperatiu Zumzeig, la Filmoteca de Catalunya i el cinema Maldà, que acolliran part de la programació. La seu ‘online’ tornarà a ser un any més la plataforma Filmin, on es podran veure gran part de les pel·lícules a competició, algunes d'elles per temps limitat.

L’edició d’enguany estrena una secció anomenada Satèl·lits, on tres cineastes nacionals destacats ens aproparan al seu univers fílmic. Els convidats seran Oskar Alegria, Manuel Muñoz Rivas i Carla Simón, que parlaran dels seus projectes, referents i trajectòries. Alegria proposarà un itinerari cinematogràfic a través de l’experimentació, Muñoz Rivasha programat tres pel·lícules per contraposar el que implica la seva doble vessant professional, com a director i com a muntador i la cineasta catalana Carla Simón  repassarà la seva filmografia a través dels seus primers curtmetratges, 

A més, el 21 de novembre, en motiu del 50è aniversari de Metges Sense Fronteres, l’Alternativa projectarà també al Hall el documental ‘Stop Filming Us’, dirigit per Joris Postema. Una pel·lícula que reflexiona al voltant del rol dels cineastes occidentals en països en via de desenvolupament, amb un debat posterior. 

L'Alternativa Hall, una de les seccions més estimades del festival, recupera molts dels programes pensats per l’edició de 2020. A Hall Enfoca, es presentaran dos curtmetratges realitzats per joves que viuen sota la tutela de l'estat i que formen part del projecte Horagai de la Selva Coop. A Hall Cinema Expandit es podrà gaudir de la performance cinemàtica en directe De-Coded, d'Eduardo Filippi i Bérénice Courtin, també programada per a l'edició anterior. A Hall Invita es presentarà el Festival dei Popoli, continuant en la línia de treball en xarxa amb festivals afins. I la secció Hall Microcurts recollirà les peces de la convocatòria sobre memòria personal i/o històrica oberta fins al dia 1 d’octubre.  

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
alternativa.cccb.org/2021/ca/
Adreça
Publicitat
També t'agradarà