Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Cent anys al servei del patrimoni, la recerca i la cultura

  • Què fer, Exposicions
Publicitat

Time Out diu

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) celebra aquest 2017 el seu primer centenari. La riquesa i diversitat dels fons que aplega, amb una cronologia compresa entre els segles IX i XXI, l’han convertit en un centre arxivístic, patrimonial i cultural de referència, no només de Barcelona sinó del conjunt del país, i també l’han dotat d’una projecció internacional.

La seu de l’Arxiu Històric és, des de l’any 1922, la Casa de l’Ardiaca, un edifici emblemàtic situat al cor de Barcelona, bastit sobre un tram de la muralla romana i transformat al llarg dels segles.

L’exposició central de la celebració del centenari l’AHCB, que s'inaugura el 25 d'abril i estarà oberta fins al 30 d'abril de l'any 2018, permetrà explicar els orígens de l'Arxiu, la seva instal·lació a la Casa de l’Ardiaca, els seus fons, la trajectòria i els fets més rellevants dels cent anys d’existència i la seva tasca com a centre d’investigació i de promoció i divulgació de la història de Barcelona.

L’exposició ocuparà, a més del vestíbul de l’AHCB i per primer cop, espais de la Casa de l’Ardiaca no emprats per a finalitats expositives: el pati porxat i la galeria superior d’aquest. Ha estat comissariada per Sebastià Riera, arxiver i historiador.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà