Les 3 propostes teatrals del FESTIE

El Festival de Teatre Indie presenta la seva primera edició amb tres propostes teatrals ben atrevides que podreu veure del 27 de desembre al 13 de gener a la BARTS!
Per Time Out en col·laboració amb The Project |
Advertising

Esteu cansats del teatre clàssic i busqueu posades en escena genuïnes, agosarades i audaces? Doncs prepareu-vos perquè arriba la primera edició del Festival de Teatre Indie i us porta tres propostes de tres grans companyies emergents que segur que ho petaran en el futur: The Mamzelles, Les Cot i LAminimAL. Deixeu ‘Els Pastorets’ per un altre any i atreviu-vos amb alguna d’aquestes tres propostes d’allò més originals que podreu veure a la Sala BARTS durant tot aquest Nadal.

Què fer

MAFIA (The Mamzelles)

icon-location-pin BARTS (Barcelona Arts On Stage), El Raval
icon-calendar

  Som en alguna part de la Calàbria de finals dels anys 80. Som en una cuina vella, en una ciutat vella, la nit abans del casament de la filla petita de Salvatore Maritzzo, un dels homes més poderosos de la ciutat. Les quatre germanes Maritzzo i l’àvia d’aquestes esperen una trucada. En lloc d’això, piquen a la porta: Salvatore Maritzzo és mort. Ara, les germanes s’han quedat soles i dins la màfia o et mous o et maten. Però les germanes Maritzzo no estan disposades a morir. Així és com aquest grup de dones, que fins ara havien viscut a l'ombra de les excitants i violentes vides dels seus marits i familiars, viuran un autèntic procés d'alliberació i autoconeixement. Les portarà a qüestionar-se i rebel·lar-se contra els models establerts per un sistema patriarcal i a preguntar-se per primera vegada qui són i què volen. El destí d'aquestes tres dones es dividirà i cadascuna, a la seva manera, es tirarà a la piscina, tant si estan preparades per assumir el que hi ha al fons, com si no. Dramatúrgia: Paula Malia , Bàrbara Mestanza i Paula Ribó. Direcció: Bàrbara Mestanza i Paula Ribó. Repartiment: Paula Malia , Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Júlia Molins i Lola Santa Maria.  

Teatre

París (Les Cot)

icon-location-pin BARTS (Barcelona Arts On Stage), El Raval
icon-calendar

Paul Berrondo i Les Cot dirigeixen aquesta comèdia musical negra, protagonitzada per Mar Maestu, Maria Viñas i Elia Corral, tres amigues que surten cap a París amb un objectiu molt concret: fer realitat el somni d’una d’elles, el somni de ser mare. El que els passarà de camí a París els farà plantejar-se moltes coses. A vegades fugir a tot gas de la rutina té un preu que s’ha de pagar tancant ferides velles i obrint-ne de noves. L'humor i la música en directe a tres veus seran els grans protagonistes d'aquesta història plena de realisme màgic, somnis, errors, sexe i, sobretot, amistad. Text: Paul Berrondo i Les Cot. Dramatúrgia i direcció: Paul Berrondo. Intèrprets: Mar Maestu, Maria Viñas i Elia Corral.

Advertising
Teatre

Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth (LAminimAL)

icon-location-pin BARTS (Barcelona Arts On Stage), El Raval
icon-calendar

Ens trobem en unes hores decisives pel regnat del jove Phillipe the Sixth. Fins ara Phillipe havia de fer front a l’herència enverinada del pare, un suport popular en retrocés, casos de corrupció i les conspiracions dels altres aspirants a succeir-lo en el tro; ara cal sumar-li els fets del primer d’octubre: una comarca escocesa s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l’efecte esperat. És aquí quan el think tank de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs del rei que s’ha d’emetre l’endemà mateix dels fets. El consell de savis no és un consell qualsevol: està format ni més ni menys que pels cinc reis que van protagonitzar alguns dels capítols més imbricats de la història anglesa i que Shakespeare va immortalitzar en les seves dues tetralogies històriques. Els reis de Shakespeare tenen experiència en regnar, han meditat molt en la solitud i la responsabilitat del monarca; també en com aconseguir la corona o com tallar caps perquè d’altres deixin de dur-la. Ara bé, seran capaços de posar-se d’acord per consensuar un discurs que salvi la corona actual? O és que els monarques no saben progressar sense deixar un reguer de sang al seu pas?

Advertising