Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Baix, música, músic

Les associacions que millor sonen a Barcelona

Fan de Fred Astaire o, més aviat, del Primavera Sound? Aquí teniu les associacions de Barcelona dedicades a la música i la dansa

Escrit per
Mireia Martínez
Publicitat

El techno, el jazz, el rock, el pop i el flamenc són una mostra de la diversitat d’estils que podem trobar a les diferents propostes musicals de la ciutat i també a la dels festivals, que amb el bon temps apareixen com bolets. La primavera és temporada de marató musical, que comença amb el Primavera Sound, continua amb el Sónar i segueix amb el Cruïlla, per esmentar els tres més multitudinaris. La dansa també ocupa lloc a la programació de festivals de renom, com ara al Grec.

Si a més d'espectadors, voleu formar-hi part activa, a Barcelona podeu trobar un ampli ventall d'associacions dedicades a la música i la dansa, com els Amics del Brossa, ubicada en un edifici històric que dels del segle XIV fins al segle XIX va acollir la Reial Fàbrica de Moneda de la Corona d'Aragó. Recentment, la Fundació Joan Brossa s’ha traslladat a la plaça dels Àngels. Doneu un cop d'ull a la pàgina de Facebook: és molt activa i hi trobareu anuncis de tallers, itineraris, recomanacions de lectures…

Els que busqueu locals per assajar a Gràcia teniu l’Associació Coordinadora de Grups de Rock de La Sedeta (Sicília, 321), i no gaire lluny, els que vulgueu remenar els malucs dirigiu-vos a BCNswing, Associació de Swing de Barcelona (Gran de Gràcia, 190-192). Si voleu veure’ls en acció, el primer i tercer diumenge de cada mes ballen i punxen swing a la glorieta del parc de la Ciutadella. Senza Tempo Teatro Danza (Torrent d’en Vidalet, 43), sota la direcció d’Inés Boza, també dedica els seus esforços a la dansa, a la creació d’espectacles visuals, poètics i amb narratives no convencionals.
Més de vint anys vetllant per la salut cultural porta l’Associació Cultural per a la Tradició Musical TRAM (Trav. de Sant Antoni, 6), responsable d’organitzar el Festival Tradicionàrius, la mostra més important de música d'arrel tradicional arreu dels països de llengua catalana (al seu web podreu veure els tallers que fan d’instruments i de danses). Les Joventuts Musicals de Barcelona són una seu de les associacions juvenils de música que vetllen per apropar la música clàssica als joves i organitzen al voltant de vint festivals de música i més de 1.500 concerts anuals per tota la Península. Els joves també tenen cabuda al Sants XXI, L’orfeó, ja que han creat el cor infantil de petits i mitjans que assagen un cop per setmana, com el Cor Orfeó de Sants, que té més de cent anys d’antiguitat.
Publicitat
 • Museus i institucions
 • Música
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Associació sense ànim de lucre que s'encarrega d'informar de forma especialitzada sobre l'oferta musical a Catalunya.

Amics de la Sarsuela
 • Museus i institucions
 • Música
 • Eixample

L'associació d'Amics de la Sarsuela és una entitat lírica que es reuneix des de 1985 per cantar sarsuela. 

Publicitat
Amics del Brossa
 • Teatre
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'associació s'ubica a La Seca, una fàbrica de creació contemporània dedicada a la creació, la producció i l'exhibició.

Publicitat
Publicitat
Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat