Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les cares de Barcelona

  • Què fer, Exposicions
Publicitat

Time Out diu

Mai heu tingut la curiositat de saber com veuen i senten Barcelona les persones que la visiten per primera vegada? Això és el que proposa l’exposició 'Les cares de Barcelona', al Museu Etnològic: visitar la ciutat amb una mirada neta per, recorrent els seus espais, reflexionar sobre com és Barcelona i posar en dubte el que en sabem fins ara. “Es tracta d’una observació participativa que sortirà d’un programa d’activitats de recerca fet amb altres col·lectius. És a dir, es fa una primera feina de recerca, i després l’activitat oberta al públic el resultat de la qual es reflectirà a l’exposició, fent que no deixi de créixer”, explica Oriol Pascual, cap de programes del Museu.

Caminar per la mostra és com caminar per una Barcelona disseccionada. Tot comença al carrer, on trobem un munt de missatges tant oficials com crítics amb allò establert –“Un estudi diu que llegim unes quatre pàgines diàries de missatges a la ciutat sense ser-ne conscients”, assegura Pascual– i on també hi som la gent que li dóna vida. Aquí ens aturem per fer una reflexió més actual que mai: quina és aquesta gent de Barcelona? Què determina qui és autòcton i qui al·lòcton? Es fa difícil trobar una etiqueta que englobi les persones que trobem a la ciutat.

I és que Barcelona no podria ser tampoc sense les diferents cultures que hi conviuen i que l’enriqueixen amb, per exemple, les festes pròpies de cada una que també hem fet nostres. Però tampoc la podem entendre sense els turistes, que no fa dos dies que han vingut, amics: rebem gent de mig món des de l’Exposició Universal del 1888!

Les activitats relacionades responen a una nova tipologia que farà que la mostra creixi constantment. Per exemple amb l’aplicació Vestigis, on tothom pot col·laborar amb el mòbil i la geolocalització per crear un catàleg de vestigis de la societat industrial. També s’ha organitzat un concurs de debats, com si fos una lliga, al voltant de temes polèmics relacionats amb la ciutat i uns itineraris antropològics en col·laboració amb els centres cívics.

Escrit per
Erica Aspas

Detalls

Adreça
Preu
5 €
Horaris
Dt. a ds., de 10 a 19 h. Dg., de 10 a 20 h. Dilluns, tancat.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà