Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les noies

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Les noies

Les noies

Emma Cline

Per Josep Lambies
Advertising

1. Joves descalces menjant pollastre
L’acció ens situa a Califòrnia, a finals dels 60, en el ranxo d’una secta pollosa on tothom té els ulls com xinxetes  a causa de l’àcid. Hi ha un guru, en Russell, que toca la guitarra i dóna les ordres. I hi ha una cort de noies, que van amb els peus grisos i els mugrons a la vista, i mengen el que troben remenant cubells d’escombraries. Elles són les protagonistes del llibre.

2. Els crims de Charles Manson
Des del principi sabem que el conte acaba amb un homicidi múltiple: el cadàver d’un nen que encara té els espaguetis del sopar a mig digerir i un cor pintat a la paret amb la sang de la mare. 'Les noies' s’inspira en els crims de Charles Manson i els seus sequaços, en el tràgic assassinat de Sharon Tate quan li faltaven dues setmanes per donar a llum. No tornareu a dormir tranquils.

3. Com una serp a l’estómac
Així és la prosa d’Emma Cline, l’autora, una jove de només 27 anys. Cada capítol, cada frase, se us ficarà dins del cos com si us haguéssiu empassat un escurçó. El relat en primera persona de l’Evie, l’adolescent  en crisi que troba una família entre els matalassos bruts i els cotxes en flames al pati del ranxo, crema al coll com l’alcohol de grau. Les noies és la novel·la de la temporada, n’estem convençuts.

Les noies
Emma Cline
Anagrama Llibres
345 pàgines. 19,90 €.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising