Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona Districte Cultural
Barcelona Districte Cultural

Les propostes que el Barcelona Districte Cultural porta als Centres Cívics aquest 2024

El nou circuit cultural del BDC inundarà els barris de teatre, dansa, circ, música en directe i cinema familiar del 8 de febrer al 27 d’abril. Espectacles per a tota mena de gustos que gaudireu de valent i ben a prop de casa!

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

La cultura cada cop se’ns apropa més. I els mesos vinents l’ensumareu per tots els barris gràcies al Barcelona Districte Cultural (BDC)! Teniu l’excusa perfecta per anar amb els veïns, la parella, germanes i amics de la ciutat a gaudir d’aquest circuit d’arts escèniques, música en directe i cinema. Un programa ideat perquè els barcelonins i barcelonines de totes les edats gaudeixin d’espectacles arriscats i de qualitat als centres cívics de la ciutat. Arrenca el proper 8 de febrer i acaba el 27 d’abril, així que teniu temps per anar preparant la vostra sortida cultural. Compta amb un total de 235 funcions i espectacles de lliure accés, de 34 propostes diferents, es programaran en 36 escenaris, tant els de les sales dels centres cívics com els d’algunes sales ubicades a centres educatius, repartits entre tots els districtes de Barcelona. Algunes propostes venen de la mà de companyies consagrades, però també trobareu talents emergents de teatre, circ, dansa i música. Us fem una recopilació numerada de quin tipus d’espectacles podreu anar a veure!

Teatre arriscat i compromès
Barcelona Districte Cultural

1. Teatre arriscat i compromès

Enguany, la proposta escènica té un to polític i involucrat amb la societat, que no deixarà indiferent a ningú. Marxareu de les butaques amb grans reflexions al cap, potser amb més interrogants que idees clares. Es presentarà ‘El rey del Gurugú’, de La Nave Va, un drama sobre la immigració. També teatre que parteix de fets reals, com l’extirpació d’un pit malalt, per crear un homenatge vitalista i alegre a tots els pits. O una reflexió sobre els perills de la pressió estètica: ‘Adeu, Jane!’ de Binomi. ‘Mi madre en bragas’, és una altra proposta de la companyia Cándida amb un punt satíric (el títol ja aixeca sospites): una autoficció sobre les relacions familiars, el feminisme intergeneracional i les diverses maternitats. Meritxell Yanes Font presenta al circuit Pòsit una obra molt cuidada que vol donar valor al sentit de l’humor en l’acompanyament de demències com l’Alzheimer; ‘CR#SH (Tothom pot caure)’, amb la companyia Mea Culpa.
El director Pau Carrió i l’actriu Laura Aubert participen en aquesta edició amb l’obra ‘Des de l’ull de l’huracà’, un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències. També es presentarà ‘La primera i les mestres de la República’, una dramatització de la vida de qui va ser la primera alcaldessa de Catalunya durant la República.

Acrobàcies i molt d’humor!
Barcelona Districte Cultural

2. Acrobàcies i molt d’humor!

El circ mai deixa de deixar-nos amb la boca oberta, ja sigui perquè ens explica històries plenes d’emocions, fent piruetes impossibles o per la presència d’algun que un altre pallasso fent-nos riure a borbolls. Aquest any hi haurà propostes poètiques, com el sorprenent espectacle de perxa xinesa de Jordi Panareda, ‘L’home que perdia els botons’, o l’oníric espectacle de trapezi fix i politges, de Cèlia Marcé Oller, ‘Nus’. Humor i màgia? També, de la mà de ‘LHotel Bucarest’, de la companyia TotalCirc; o un altre ple d’acrobàcies, com ‘Penjats’, de la companyia Los Colgados; o amb el circ familiar, com ‘Solo de dos’, de la companyia Duo x Caso.
Artistes que han donat la volta al món també aniran a parar al BDC, com la brasilera Tita8lou, que presenta l’espectacle de clown ‘Miss Margherita’, o la companyia Sempre Arriba, que venen de Galícia per sorprendre amb les acrobàcies aèries de ‘C’est pas Possible’.

Dansa internacional i local
Barcelona Districte Cultural

3. Dansa internacional i local

Si aprecieu la dansa de qualitat i, encara més, quan es barreja amb teatre i humor, no us podeu perdre els espectacles que té programats el cicle cultural. El festival de Dansa Metropolitana de Barcelona també serà seu del BDC. Hi haurà sis propostes de dansa amb passis i funcions dins del festival que també se celebra a varis municipis de la vora de Barcelona.
‘EGO,’ de la companyia Humancía, és dansa contemporània que reflexiona sobre l’egoisme i l’individualisme de la societat actual; ‘Soy Madera’, d’Elelei Dance Theatre Company, és un solo de dansa en què la fusta esdevé protagonista; ‘Scotoma’, de Clementine & Lisard, convida a observar la trobada de dues persones immerses en el seu propi món; 'Handle with care', de Diana Gadish, és una peça que, amb humor i elements simples com caixes de cartró i papers, ens mostra la fragilitat de l’ésser humà; mentre que ‘El baile de la zurda’, de LaCerda, ens transportarà a una festa llatinoamericana on conviuen alegria i tragèdia.
Tot un elenc d’espectacles que us faran sentir la dansa a flor de pell!

La música ben alta!
Barcelona Districte Cultural

4. La música ben alta!

A qui no li agrada un bon concert amb música en directe? Aneu al Barcelona Districte Cultural per escoltar algunes de les personalitats musicals més reconegudes del moment, com la Carlota Flâneur amb el seu pop en majúscules o la pianista Miranda Fernández amb les seves barreges de cant i electrònica.
També descobrireu altres artistes, de gèneres molt diversos. Es podrà gaudir de les cançons íntimes de cantautora i guitarrista madrilenya Eva Sierra i del rap rural de Bewis de La Rosa, una artista manxega amb un univers musical i escènic que entrellaça música, dansa i performance. Si Marina BBFace & The Beatroots són un huracà de soul i funk, que faran un repàs a la seva discografia i presentaran els temes que formaran part del seu nou disc als escenaris del BDC, Ruïnosa y las Strippers de Rahola són energia punk de guitarres elèctriques, presentada amb el maquillatge més esperpèntic i les lletres més iròniques sobre la comunitat LGTBI, la política o la religió. Un munt de música tant per degustar asseguts com per posar-vos a ballar esbojarradament!

Espectacles per a la família i El Petit Cineclub
Barcelona Districte Cultural I LEFT PHOTOGRAPHY

5. Espectacles per a la família i El Petit Cineclub

Teniu ganes d’anar a un espectacle on tots els membres de la família s’hi sentin a gust, inclosos els més menuts? El teatre, la dansa i la música s’alien al BDC perquè així sigui! 
Una obra ens transporta a l’univers de la pintora surrealista Maruja Mallo, un espectacle perquè els més petits descobreixin el plaer d’escoltar música, i alguns adreçats a infants menors de 4 anys. Si els nens i nenes ja són uns àvids amants del teatre, hi haurà dues obres que els hi encantarà: ‘Dins el cau del Tabalet’, basada en un conte del naturista canadenc, Ernest Thompson Seton; i els titelles de la companyia basca Anita Maravillas, que presenta ‘Las Cotton’.
Preferiu el cinema? Llavors poseu rumb en direcció a El Petit Cineclub, dedicat al cinema d’animació adreçat a infants d’entre dos i deu anys. Es tracta d’una proposta de cinema de qualitat amb presentacions lúdiques i didàctiques, amb el Billy i la Milly Oncle, en sessions familiars dinamitzades. Per passar-vos-ho pipa!

Amb subtítols, llengua de signes i bucle magnètic
Barcelona Districte Cultural I Jordi Ribot Punti/ICONNA

6. Amb subtítols, llengua de signes i bucle magnètic

Al circuit tenen la voluntat d’apropar la cultura a tots els públics de la ciutat i, per aquest motiu, fan una aposta per incloure funcions d’espectacles amb elements que faciliten la inclusió: subtítols, interpretació en llengua de signes catalana i bucle magnètic. Hi haurà un total de sis funcions accessibles. Seran les representacions de ‘Pòsit’, ‘La primera i les mestres de la República’ i a ‘Des de l’ull de l’huracà’. A més, els 36 espais que participen en aquesta edició són completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Perquè ningú es quedi sense funció!
A quines us apunteu? Mireu bé el calendari!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat