Lesbofòbia: vers i revers d'una violència patriarcal
Foto: Centre LGTBI de Barcelona. Lesbofòbia: vers i revers d'una violència patriarcal
  • Què fer, Exposicions

Lesbofòbia: vers i revers d'una violència patriarcal

Quines violències estructurals reben les lesbianes? Aquest és un dels interrogants que intenta respondre 'Lesbofòbia: vers i reves d'una violència patriarcal'

Publicitat

Time Out diu

En el marc del programa d’activitats “Dones*: juntes i diverses”, el centre LGTBI de Barcelona acull l'exposició ‘Lesbofòbia: vers i revers d'una violència patriarcal’, la qual es podrà visitar del 12 d'abril al 16 de juliol. L’acte d’inauguració tindrà lloc el 15 d’abril a les 18.00 h i es podrà seguir telemàticament a través de YouTube i comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana. 

És un projecte ideat per Lara M. Pascual, Azahara Fuentes i Irene C. Matamala
per a l’entitat Creación Positiva, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

L'exposició tracta de posar de manifest la violència estructural que reben les lesbianes. Mitjançant tècniques artístiques com la fotografia, el vídeo i el collage, les creadores ens conviden a fer un recorregut per diferents experiències individuals i col·lectives que generen una narrativa global. Les persones visitants exploraran diversos àmbits expositius que dialoguen entre si i que aborden aspectes com les bases de la cultura occidental i l’origen estructural de la lesbofòbia i les violències masclistes que s’exerceixen en espais íntims o familiars.

L’exposició també posa en relleu el llenguatge discriminatori, el desig que creix més enllà de les línies establertes i les lluites dels activismes de la diversitat funcional que denuncien el capacitisme. A més, ret homenatge a les xarxes de suport mutu i a les resistències.

L’exposició s’inaugura  amb una taula rodona moderada per Montse Pineda Lorenzo, coordinadora d’Incidència Política de Creación Positiva. Hi participaran les tres creadores de la mostra i Maria Luisa García Berrocal, coordinadora d’Atenció de Creación Positiva, juntament amb la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes, Laura Pérez Castaño, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata i Solsona.

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà