Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors a la tardor-hivern

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Hospital medieval de l'Hospitalet de l'Infant..Vandell..s - Hospitalet de l'Infant, Baix Camp, Tarragona
©Rafael López-Monné

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors a la tardor-hivern

Una escapada de 48 hores per descobrir la història del municipi i els seus paratges més interessants

Per Xavier Amat
Advertising

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors és una de les poblacions més extenses de la Costa Daurada, situada al sud de la comarca del Baix Camp. Poc té a veure el seu interior, tranquil i muntanyós, amb la costa, amb platges de bandera blava i molt concorregudes en època de canícula. Com que tot ens agrada, intentarem donar-vos idees per conèixer aquest ampli territori.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT

Molí de l'Oli Vandellòs
Molí de l'Oli Vandellòs

Tarda dia 1: el Centre d'Interpretació de l'Oli

Anem ,de primer, a Vandellòs, on, tocant la carretera comarcal C-44, trobem un antic molí avui convertit en Centre d'Interpretació de l'Oli. A través d'una visita guiada o bé amb audioguies coneixerem el procés de producció de l'oli, des de la collita al camp fins a l'obtenció de "l'or líquid", passant per la moltura, la premsada i la decantació. Hi ajuden l'acurada i moderna museografia i la veu d'un moliner que ens porta un vocabulari que potser ens sona llunyà. En acabat, no hi faltarà un tast de pa amb oli. 

Platja del Torn, platja nudista. .Costa del Coll de Balaguer, Hospitalet de l'Infant. .Vandell..s- Hospitalet de l'Infant, Baix Camp, Tarragona
Platja del Torn, platja nudista. .Costa del Coll de Balaguer, Hospitalet de l'Infant. .Vandell..s- Hospitalet de l'Infant, Baix Camp, Tarragona
©Rafael López-Monné

Matí dia 2: les vistes de la platja del Torn

L'escapada que us proposem en aquest reportatge està pensada per fer-la a la tardor o a l'hivern, però no ens digueu que caminar prop del mar no es pot fer en qualsevol moment de l'any! I més si parlem d'un passeig que ens regala panoràmiques magnífiques. Així que aquest matí anirem fins a la Platja del Torn, una platja naturista de renom internacional i que es distingeix per les seves dunes i vegetació, formant part de l'Espai d'Interès Natural anomenat La Rojala. Ascendiu al mirador de la Rojala per tal d'observar les vistes que us hem promès, sensacionals, amb l'illot del Torn presidint la platja del mateix nom. I si us agrada fer córrer la imaginació, voleu uns segles enrere i observeu com els corsaris desembarquen en aquestes contrades per fer cap a la Via Augusta i saquejar aquells que hi transiten.  

Advertising
Mapping l'Hospitalet de l'Infant
Mapping l'Hospitalet de l'Infant
©Ramon Casado

Tarda dia 2: l'antic hospital

Havent dinat us proposem conèixer el centre històric de l'Hospitalet de l'Infant, i especialment l'antic hospital. Conten els historiadors que aquí s'hi va construir l'any 1344 un hospital per voluntat del fill del rei Jaume II el Just i Blanca d'Anjou, l'infant Pere d'Aragó i d'Anjou. El centre atenia viatgers que anaven de València a Barcelona, o a la inversa. D'aquella construcció avui se'n conserva una torre i alguns murs, mentre que a la reconstruïda Sala Infant Pere hi podreu veure les exposicions que s'hi duen a terme. També us recomanem estar en aquest indret a les 10 de la nit, ja que s'hi projecta un mapping. Es tracta d'un espectacle audiovisual projectat sobre la façana del conjunt monumental que ens porta a un viatge des de la prehistòria fins a l'actualitat, de forma dinàmica i moderna.

Pitch&Putt La Figuerola Vandellòs
Pitch&Putt La Figuerola Vandellòs

Dia 3: de pitch&putt i relax

Se'ns acaba el temps, i no voldríem pas que marxéssiu de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors sense acostar-vos a La Figuerola. És un pitch&putt situat als afores de Vandellòs, i si sou afeccionats a aquest esport hi gaudireu de debò. Si mai l'heu provat, podeu sol·licitar fer-ne una classe. Ara, si no us atrau això dels pals, les pilotes i els forats, no patiu pas: La Figuerola compta amb una cafeteria i també amb un hotel amb magnífiques vistes, i amb una zona d'spa amb piscines climatitzades, bany turc, gimnàs o serveis de massatges... Tot preparat perquè passeu un darrer dia fent esport o relaxant-vos, i acabeu aquest viatge de manera immillorable.

Ca la Torre

Llocs d'interès

Just al costat de l'església i de l'Ajuntament de Vandellòs, Ca la Torre és una casa pairal que pren el nom per la seva torre de defensa, de l'Edat Mitjana. Declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, avui és centre cultural i acull diversos serveis pel municipi.

Museu de l'oli

Llocs d'interès

Antic molí rehabilitat, restaurat i reconvertit en un centre d'interpretació dedicat a l'oli. Museografia moderna que convida el visitant a descobrir i explorar el món de l'or líquid a través de la maquinària original i coneixent el testimoni d'alguns dels moliners que hi van treballar.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising