Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lila

Lila

Marilynne Robinson

Escrit per
Carles Valbuena
Publicitat

Marilynne Robinson
Trad. Esther Tallada
Edicions de 1984
304 pàg. 19.90 €

Tothom pot refer la seva vida, fins i tot els més desfavorits. Aquest és el missatge que la nord-americana Marilynne Robinson ens transmet a 'Lila', l’emotiva història de superació personal d’una noia que inicia una nova vida després d’una existència plena de penalitats. Robinson escriu molt bé i aconsegueix dotar de cos i ànima el personatge de la jove Lila i també el del vell reverend protestant John Ames, els dos protagonistes d’aquesta història que transcorre en el petit poble de Gilead, a Iowa.

La relació afectiva entre aquests dos personatges de vides i orígens tan diferents resulta convincent perquè, en el fons, tots dos es necessiten. Els millors fragments són aquells en què l’autora recrea l’erràtica peripècia vital de la jove amb el grup d’homes i dones que sobreviuen fent feines ocasionals en els camps de l’Amèrica profunda. Un colpidor retrat coŀlectiu dels oblidats que es resignen al seu destí sense perdre la dignitat.

Més qüestionable és el missatge profundament religiós, amb referències a fragments de la Bíblia, que ajuden la Lila a reflexionar sobre la seva vida i la conversió espiritual. Una opció respectable per part de l’autora però que, de manera inevitable, defineix una visió del món i l’existència molt personal, que poc compartiran els lectors agnòstics.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat