Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Time to Eat Fest
    Time to Eat Fest
  2. Time to Eat Fest
    Time to Eat Fest

Maridatges cervesers amb molta escuma al Time to Eat Fest 2023

Els dies 20 i 21 de maig teniu una cita a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per assaborir les creacions dels xefs convidats, acompanyades de les varietats de Damm. Us hi esperem!

Time Out en col·laboració amb Damm
Publicitat

El primer glop és clau per descobrir el sabor, la intensitat i les notes que amaga una bona cervesa, i al Time to Eat Fest en trobareu de totes les varietats. Combinar-les s’ha convertit en tot un art, i si esteu fent les primeres passes en el món del maridatge, us ho posem ben fàcil. I és que totes les cerveses combinen perfectament amb els plats que han preparat els xefs, així que podreu assaborir les seves creacions mentre gaudiu de les diferents Damm.
Hi trobareu la clàssica Estrella Damm; la Inedit, amb un gust únic; la Malquerida, roja i fresca; la Free Damm sense alcohol i amb més sabor; la Complot IPA, que us traslladarà a un entorn tropical; la Daura, ‘gluten free’; la Damm Lemon amb tocs cítrics i la Free Damm Lemon, la seva alternativa sense alcohol.
Si no sabeu per on començar amb tantes receptes i cerveses, us proposem algunes combinacions perquè pugueu gaudir d’un món de sabors!

1. Estrella Damm: Mediterrània!

Aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol. Aquesta és la recepta original de 1876 que encara s’utilitza per elaborar la cervesa lager per excel·lència. La clau? Ingredients mediterranis provinents d’agricultors locals. El resultat és una fusió refrescant perfecta per assaborir al Time to Eat Fest amb el butter chicken amb mantega, pollastre i capó de Baby Jaleby.

2. Inedit: Gust únic

Ferran Adrià va crear aquesta cervesa pensada per acompanyar la millor gastronomia. És el fruit de la combinació del malt d’ordi i la cervesa de blat. Però el que la converteix en única i li aporta singularitat són els aromes de llúpol, regalèssia, coriandre i pell de taronja. Marideu-la amb el temaki de tonyina Balfegó i arròs de Rias Kru o amb el pastís de formatge amb mantega de Dramerie.

Publicitat

3. Malquerida: Roja i fresca

Vermella i fresca, aquesta cervesa està pensada per maridar amb la gastronomia llatina i és tot un regal per als sentits. Degusteu-la ben freda i sentireu com les notes cítriques juguen amb els tocs herbacis del llúpol, que li donen frescor. Tasteu- la amb el pa xinès amb vedella, coriandre, ceba i maionesa de Sriracha del Kao Dim Sum. Un match explosiu que només podreu fer al Time to Eat Fest.

4. Free Damm: Amb més sabor

Que no tingui alcohol no vol dir que no tingui sabor. Tot al contrari: aquesta cervesa ha recuperat les aromes que es perden en treure’n l’alcohol. En boca és una cervesa suau, però amb caràcter que podeu maridar amb plats tan gustosos com els tacos cruixents de calçots confitats amb fesols i romesco d’avellanes de Reus que proposa Rasoterra.

Publicitat

5. Complot IPA: Tropical

Aquesta cervesa segueix una fórmula que incorpora vuit varietats de llúpol. El resultat? intensitat i notes de fruites tropicals i cítriques a cada glop. La trobareu llesta per maridar amb la proposta de Per Feina: unes mandonguilles de vedella amb trompetes de la mort. També amb el doble de textura de torrezno Duroc amb pera, de Casa Amàlia. Ambdós són encerts!

6. Daura: Sense gluten

La cervesa de sempre, la clàssica Estrella Damm, ara gluten free. Aquesta variant sense gluten és la més premiada del món, i no és per menys. L’equilibri de sabors i l’escuma de llarga presència són tota una festa pel paladar. És ideal per combinar amb plats més suaus com el caneló d’ensaladilla russa amb patates i oli de la Terra Alta que proposa el xef Miguel Muñoz, de Somni.

Publicitat

7. Damm Lemon: La clara!

És la clara mediterrània feta segons la recepta tradicional: amb sis parts de cervesa de malt d’ordi, arròs i llúpol, quatre parts de llimona i un toc de llima. Té un sabor suau i refrescant, amb notes dolces que desvetllen la presència de la fruita, i marida amb el ceviche de peix de temporada i poton amb mongeta i oli de l’Empordà de Dieter Westphalen, de Leche de Tigre.

8. Free Damm Lemon: Punt cítric

Els tocs cítrics mai havien quedat tan bé a una cervesa sense alcohol. Proveu-la ben fresca i amb molt de cos. No necessitareu res més, de per sí el seu sabor ja aporta un gust extra al plat i el complementa. Fa match amb moltes de les creacions que han preparat els xefs, però la podeu maridar amb el ceviche de Leche de Tigre. Tot un viatge a la gastronomia del Perú!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat