Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Time to Eat Fest
    Foto: Maria Dias
  2. Time to Eat Fest
    Foto: Maria Dias

Maridatges cervesers que podreu assaborir al Time to Eat Fest!

Els dies 28 i 29 de maig us esperem a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per assaborir les creacions dels xefs convidats, acompanyats de les varietats de Damm. Ja sabeu com fer un bon maridatge? Us ho expliquem!

Time Out en col·laboració amb Damm
Publicitat

Cada cervesa és un món, i al Time to Eat Fest trobareu un món de sabors amb els quals maridar-les. Fusionar és tot un art i és fàcil equivocar-se quan fem els primers passos en el fascinant univers dels maridatges. És per aquesta raó que al Time to Eat Fest us ho volem posar ben fàcil: el gust, la intensitat i les notes gustatives de les diverses varietats de cerveses Damm combinen amb els disset plats que han preparat els nostres xefs.
Hi trobareu la clàssica Estrella Damm, la Inedit, la Malquerida, la Free Damm, la Complot IPA i la Daura per gaudir d'un àpat sense gluten. Si no sabeu ni per on començar amb tantes cerveses i tantes receptes, a continuació us proposem algunes fusions 'top'!
I si us animeu a seguir tastant maridatges i a aprendre encara més sobre aquest art, no us perdeu el taller de L’Academy del Time to Eat Fest!

Tot un clàssic!
Foto: Damm

1. Tot un clàssic!

L'Estrella Damm és una cervesa de tota la vida elaborada segons recepta original de 1876 amb ingredients 100% naturals, sense additius ni conservants. És ideal per plats propis de la nostra cuina, com el caneló de gall del Penedès amb calçots que proposa en Jordi Esteve de Nectari. Altres plats amb què podreu maridar-la, ben fresca del tirador, són el butter chicken suau i cremós del xef Kuldeep Singh del Masala73 i l’arròs cremós de botifarra, albergínia fumada i formatge de David Noguera de Ca la Nuri.

Gastronòmica
Foto: Damm

2. Gastronòmica

Creada per Ferran Adrià, el xef més premiat del món, està aromatitzada amb espècies, que converteixen la Inedit en una cervesa especial i única. La trobareu als tiradors llesta per maridar amb el wanton fregit de l’Èlia Caral del Dr Zhang: el seu topping àcid serà ideal al cítric de la cervesa. També amb el gustós Yakisoba de pollastre d’Albert Raurich i Eugeni de Diego de Tamae. O amb el tàrtar de tonyina amb ou fregit que proposa Naoyuki Haginoya del Grup Nomo.

Publicitat
Roja fresca
Foto: Damm

3. Roja fresca

La Malquerida va ser creada expressament per maridar amb la cuina llatina. Busqueu-la en els tiradors i atreviu-vos amb la frescor cítrica que harmonitzarà a la perfecció amb plats com el cebiche warike de temporada elaborat per Jeff Espinoza i Roser Comellas de Warike Project. També amb el taco de cochinita pibil a l’estil frijol del xef Joan Bagur de l'Oaxaca. Ben picant! O bé amb el cruixent de blat de moro que proposa en Marco Gessa de Blu: un viatge al Perú.

Sense alcohol
Foto: Damm

4. Sense alcohol

Amb 0,0% d’alcohol, Free Damm recupera les aromes que es perdien en treure l’alcohol, aconseguint encara més sabor. I, a sobre, sense gluten. En boca és una cervesa suau, però té caràcter, i l’equilibri de frescor i amargor és una festa pel paladar. La trobareu, ben freda i en ampolla, per maridar amb plats tan deliciosos com el pollastre del Penedès amb romesco d’avellanes de Reus i calçots de Valls que proposa Daniel Viejo, del Piel de Gallina.

Publicitat
Mediterrània
Foto: Damm

5. Mediterrània

Elaborada amb llúpol de Prades (Baix Camp), la Complot IPA és una cervesa intensa, amb notes de fruites tropicals i cítrics. La trobareu en ampolla per maridar amb la pasta fullada de patates braves de Yoaké San del Yubi, amb una temptació com la croqueta de cua de bou amb poma de Girona de Pedro Baño i Paco Benítez de Fonda Pepa i amb el bistec tàrtar de vedella que proposa en Pol Bigorra de Babula Bar 1937. Tots tres seran encerts!

Gluten free!
Foto: Damm

6. Gluten free!

La Daura és la cervesa sense gluten més premiada del món, amb un nivell de detecció inferior als 3 ppm. La seva escuma de llarga presència i el seu gust esponjós combina especialment amb propostes suaus com l’ensaladilla que proposa en Xavi Alba de Bodega Pasaje 1986. O bé, podeu maridar-la, acabada de tirar, amb el cruixent de blat de moro amb fesols de Santa Pau a l’estil peruà que proposa Marco Gessa del BluBar. Una explosió suau de sabors.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat