Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
DO Penedès, vins, Nadal 2020
DO Penedès

Maridatges de Nadal amb les varietats de vins més arrelades de la DO Penedès

Ens hem endinsat per les vinyes de la DO Penedès a la recerca dels raïms blancs i negres més singulars de la terra i de tot el que amaguen cadascuna de les seves gotes. Us proposem maridar-les amb els àpats més assenyalats d’aquestes festes!

Time Out en col·laboració amb DO Penedès
Publicitat

S’acosten unes dates en què els àpats agafen un significat molt més especial i important que un simple dinar o sopar. Reunir-se a taula per Nadal és celebrar, és fer tradició i és, en certa manera, començar a recordar i a dir adéu a l’any. És per això que la singularitat d’aquests àpats ha d’anar acompanyada d’un bon maridatge, únic i igual d’excepcional, i en això la DO Penedès són uns experts. 
Per a la seva campanya de Nadal, la DO Penedès n’ha fet protagonista la gota que desprèn cada vi amb un vídeo emotiu. I és que tirant enrere la història i origen de cadascuna d’elles podem trobar les seves característiques intrínseques, la seva herència i cadascuna de les etapes i els esforços que han resultat en aquestes petites gotes que són harmonia pel paladar.
Així com en la DO Penedès trobem una gran quantitat de varietats blanques i negres, les gotes i vins que surten de cadascuna d’elles no són iguals; en cada copa de vi podem trobar una dedicació i il·lusió diferent que tant diferencia cada tast com reflecteix la singularitat dels anys de tradició de la DO Penedès. Per a posar sobre la taula aquests valors tradicionals maridats amb la tradició de Nadal, us proposem només alguns dels molts plats tradicionals en què les varietats blanques i negres seran l’acompanyant més espectacular.
Continueu llegint, perquè us expliquem més sobre les gotes i les varietats que seran les protagonistes de les vostres festes!

VARIETATS BLANQUES

Xarel·lo per picotejar
DO Penedès

Xarel·lo per picotejar

El Xarel·lo, d’un característic verd clar, és la varietat de raïm més cultivada de la DO Penedès i una de les que carrega en cadascuna de les seves gotes anys i anys de tradició, dedicació i esforç. Els vins sorgits d’aquesta varietat són blancs, secs i afruitats que en boca aconsegueixen un equilibri aromàtic, consistent i gustós i que marida a la perfecció amb el peix i el marisc, típics protagonistes de les festes. La nostra recomanació? Que, per exemple, una nit com la del 24 de desembre tasteu la seva combinació amb el clàssic aperitiu de mariscs com el salmó, les cloïsses, el còctel de gambes o les ostres. Una nit en què la tradició del vi, de la recepta a taula i de Nadal combinaran a la perfecció minuts abans de fer cagar el Tió.

Parellada entre dolços
DO Penedès

Parellada entre dolços

El raïm de Parellada és la més fina de les varietats blanques tradicionals de la DO Penedès. Un raïm d’un verd fort i brillant que aporta als seus vins un toc sec, aromàtic i d’una delicada acidesa afruitada com a darrer gust del paladar. Les seves propietats mariden perfectament amb verdures, pastes, arrossos, peix i marisc. De cara a aquest Nadal, aprofiteu les seves propietats per acompanyar els vostres entrants de verdures o principals a base de peix i marisc. O enceteu una de les seves ampolles per tastar com de bé s’acompanya de la dolçor del clàssic tortell de Reis. I és que la varietat de Parellada, juntament amb d’altres com l’esmentat Xarel·lo, és una de les més tradicionals i arrelades a les terres de la DO Penedès. Doncs que millor que tastar-la mentre tota la família busqueu el rei i la fava entre el tortell?

Publicitat
Malvasia de Sitges, el mar a taula
DO Penedès

Malvasia de Sitges, el mar a taula

Cultivada, tal com expressa el nom, a Sitges, la varietat Malvasia de Sitges és una varietat mediterrània pròpia de la DO Penedès més marítima. Els vins que dona són frescos i refrescants com el mar del seu paisatge i, en boca, desprenen sabors minerals, florals afruitats i exòtics amb un accentuat toc cítric. Les seves característiques acompanyen a la perfecció els formatges! Així que, ja sabeu, aquesta varietat seria una opció perfecta per maridar un entrant de taula de formatges en qualsevol dels àpats d’aquestes festes. Però si el que busqueu és un maridatge d’allò més triomfant, acompanyeu la Malvasia de Sitges amb allò que li és més familiar, el mar. Què us sembla un rap a la marinera la nit de Cap d’Any? La tradició mediterrània que desprenen cadascuna de les singulars i diferenciades gotes de Malvasia de Sitges seran un gran encert al paladar si les acompanyeu d’un plat tan mediterrani i tradicional com aquest! 

VARIETATS NEGRES

Ull de Llebre per a carns
DO Penedès

Ull de Llebre per a carns

La sopa de galets amb carn d’olla, el gall d'indi farcit i el fricandó són les tres grans receptes de carn d’aquesta època i, segur que mínim en un Nadal, han estat present a totes les cases de Catalunya. Són plats elaborats a foc lent, que requereixen temps i que milloren minut a minut quan ja els teniu servits a taula. Doncs exactament igual que la varietat negre Ull de Llebre! Una varietat d’una bona graduació alcohòlica que s’ha cultivat amb temps i gran dedicació, i que ofereix un resultat d’una moderada acidesa afruitada. És una varietat tradicional del Baix Penedès i Central i, sens dubte, no es podrien trobar millors vins per maridar amb aquests tres clàssics del dia de Nadal. Deixeu que aquesta combinació de sabors us acompanyi en aquest dia tan assenyalat on regna la il·lusió dels regals i els bells valors familiars!

Sumoi Negre per reinventar la tradició
DO Penedès

Sumoi Negre per reinventar la tradició

Les varietats negres de la DO Penedès són fruit de l’experimentació, de la constant innovació, de la recuperació de varietats pròpies i d’una especial atenció a les noves tendències dels paladars. Uns valors que es poden trobar en una de les seves varietats, l’afruitat i dens Sumoi Negre; i uns valors que també es poden aplicar als canelons del dia de Sant Esteve. I és que, tot i que aquesta recepta és una de les més típiques de tot Nadal i és el plat per excel·lència d’aquest dia, les seves variants són múltiples i sempre es poden trobar noves maneres d’innovar i experimentar, deixant intacta l’essència i tradició base dels canelons. És per això que vins d’una varietat com la de Sumoi Negre són un maridatge ideal per acompanyar els canelons del 26 de desembre, siguin clàssics o avantguardistes. A més, aquesta varietat també combina d’allò més bé amb altres tipus de carn més fortes, com l’entrecot, o d’altres més suaus, com les ja esmentades carn d’olla o gall d’indi farcit. Bon profit!

Publicitat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat